Vegan courgette cake
Dit vegan courgettecake recept met banaan levert een stevige, maar toch smeuïge cake op. Het is makkelijk te maken en een heerlijk zoet tussendoortje. De courgette proef je eigenlijk niet, maar het resultaat is gewoon een lekkere cake voor thuis of neem mee in de trommel onderweg. Dit hartige én zoete courgettecake recept is echt lekker en snel te maken. Zorg wel dat je het vocht goed uit de courgette haalt, anders blijft je cake van binnen nat. Varieer door een handvol pistachenoten, walnoten of pecannoten aan het beslag toe te voegen. Heerlijk!
Ingrediënten
- 320 gr courgette
- 110 gr donkere basterdsuiker
- 120 ml zonnebloemolie
- 2 bananen
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 3 tl bakpoeder
- 75 gr amandelmeel
- 200 gr meel (glutenvrij)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette en rasp deze met schil.
- Knijp het vocht uit de courgette en doe het in een kom. Voeg de suiker en zonnebloemolie toe aan de courgette en mix goed.
- Prak de bananen en voeg deze samen met een snuf zout, vanille en kaneel toe.
- Meng alles met een houten lepel. Voeg het amandelmeel, bakmeel en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Bak de courgette cake 45 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen en snijd hem aan.
Eet met 'n dot kokosyoghurt met honing.
Ook lekker: vegan en glutenvrije bananenbrood met een bite van geroosterde paranoten on top en niet te zoet met dadels.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?