Vegan gehaktbrood
Vegan gehaktbrood met champignons, ui en knoflook is verrukkelijk. Dit recept stond al lang op ons lijstje. Makkelijk te maken, de oven doet het meeste werk.
Serveer als lichte lunch met radijsrasp, komkommer en krokante uitjes voor extra bite. Bak de overgebleven champignons mee en geniet met of zonder brood.
Ook lekker: champignons op toast met kaas, gebakken ui en platte peterselie, een heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.
Vegan gehaktbrood met champignons, ui en knoflook. Dit vegetarisch meatloaf recept maak je heel makkelijk zelf.
Ingrediënten
- 1 Beyond Meat mince plantaardig gehakt (300 gr)
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 100 gr champignons
- 1 el olijfolie
- 1 el ketchup
- 15 gr havermout
- 20 gr paneermeel
Optioneel
- barbecuesaus
- zeezout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bedek een bakblik met bakpapier.
- Snipper de ui en pers de knoflook, bak ze samen in olijfolie tot ze glazig zijn.
- Snij en voeg de champignons toe en bak ze mee met het gehakt. Haal van het vuur en meng de overige ingrediënten erdoor.
- Schep het gehaktmengsel in het bakblik en druk stevig aan. Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten tot het begint te kleuren.
- Haal het vegan gehaktbrood uit de oven, smeer er barbecuesaus over en strijk glad. Bak nog 15 minuten.
Laat iets afkoelen en eet lekker!
Ook lekker: tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?