Vegan gehaktbrood

Vegan gehaktbrood

Met champignons
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 55 min
  • Kcal: 288
Naar het recept

Vegan gehaktbrood met champignons, ui en knoflook ’t is hartstikke lekker. Dit vegan meatloaf recept stond al een tijdje op mijn lijstje. Je maakt het heel makkelijk de oven doet het meeste werk.

Lichte lunch met gehakt

Als lichte lunch serveer je dit vegetarische gehakt met radijsrasp en komkommer, krokante uitjes voor een bite. Bak de overgebleven champignons erbij en eet met of zonder brood.

Ook lekker: Champignons op toast met kaas gebakken ui en platte peterselie, ’n heerlijk makkelijk en snel recept met Zwitserse raclette kaas.

Ingrediënten

  • 1 Beyond Meat mince plantaardig gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 100 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ketchup
  • 15 gr havermout
  • 20 gr paneermeel

Optioneel

  • barbecuesaus
  • zeezout/peper
Vegan gehaktbrood maken

Vegan meatloaf recept

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook en bak samen in olijfolie tot ze glazig worden.
  2. Snij de champignons en bak mee samen met het gehakt voor een paar minuten. Zet het vuur uit en meng de overige ingrediënten erbij en meng.
  3. Schep het gehaktmengsel in het bakblik en druk goed aan. Strijk de bovenkant glad en dek af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven tot het begint te kleuren. Haal het bakblik uit de oven en smeer een laagje barbecuesaus over het gehakt en strijk glad. Bak nog 15 minuten in de oven.

Laat iets afkoelen en eet lekker!

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Meatloaf vegan eten

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.0. van 2 stemmen.
Please wait...