Vegan melanzane recept
Vegan melanzane recept om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas. Lekker uit de oven, je zit zó aan (Italiaanse) tafel.
Vegan parmigiana is een makkelijk recept met flink wat veggies. Dit gerecht wil je zeker eens per week wel eens in de oven schuiven.
Ook lekker: aubergine parmigiana dé klassieker met parmezaanse kaas ook met een berg groenten.
Recept afdrukken
Vegan melanzane recept om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 3 aubergines
- zeezout
- 1 bosje basilicum
- 1200 gr tomatenblokjes blik
- 1á2 bollen vegan mozzarella in plakken
- 125 ml olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
Instructies
- Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel met zeezout en laat ze een half uur met rust.
- Snij de uien klein en snipper de knoflook. Hak de basilicum fijn. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm de olijfolie, bak de ui en knoflook en voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en balsamico toe. Laat zachtjes pruttelen.
- Bak de plakken aubergine in een flinke hoeveelheid olijfolie, een soort van frituren. Grill je de plakken liever kan dat ook.
- Neem een ingevette ovenschaal en maak laagjes. Aubergine, basilicum, vegan mozzarella en tomatensaus. Ga verder tot alles op is. Eindig met een laag mozzarella kaas. Bak de vegan melanzane in een half uur gaar.
Eet direct!
Ook lekker: tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heel erg lekker, ook met gedroogde basilicum. (Ik had helaas geen verse)
Dat kan natuurlijk ook prima, dankjewel!