Vegan melanzane recept

Vegan melanzane recept

Vegan parmigiana
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
  • Kcal: 430
Naar het recept

Vegan melanzane recept om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas. Lekker uit de oven, je zit zó aan (Italiaanse) tafel.

Vegan parmigiana

Vegan parmigiana een makkelijk recept met flink wat veggies. Dit gerecht wil je zeker eens per week wel eens in de oven schuiven.

Ook lekker: Aubergine parmigiana dé klassieker met parmezaanse kaas ook met ’n berg groenten.

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 3 aubergines
  • bosje basilicum
  • 1200 gr tomatenblokjes
  • 200 gr vegan mozzarella
  • 125 ml olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • snuf zeezout
Vegan melanzane maken

Parmigiana uit de oven

  1. Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel met zeezout en laat ze een half uur met rust. Snij de uien klein en snipper de knoflook. Hak de basilicum fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de olijfolie, bak de ui en knoflook en voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en balsamico toe. Laat zachtjes pruttelen.
  3. Bak de plakken aubergine in een flinke hoeveelheid olijfolie, ’n soort van frituren. Grill je de plakken liever kan dat ook.
  4. Neem een ingevette ovenschaal en maak laagjes. Aubergine, basilicum, vegan mozzarella en tomatensaus. Ga verder tot alles op is. Eindig met een laag mozzarella kaas. Bak in een half uur gaar.

Eet direct!

Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...