Vegan melanzane recept
Vegan parmigiana- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 50 min
- Kcal: 430
Vegan melanzane recept om je vingers bij af te likken, té lekker. Je maakt het met aubergines, tomaten en vegan kaas. Lekker uit de oven, je zit zó aan (Italiaanse) tafel.
Vegan parmigiana
Vegan parmigiana een makkelijk recept met flink wat veggies. Dit gerecht wil je zeker eens per week wel eens in de oven schuiven.
Ook lekker: Aubergine parmigiana dé klassieker met parmezaanse kaas ook met ’n berg groenten.
Parmigiana uit de oven
- Snij de aubergines in dunne plakken, besprenkel met zeezout en laat ze een half uur met rust. Snij de uien klein en snipper de knoflook. Hak de basilicum fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de olijfolie, bak de ui en knoflook en voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en balsamico toe. Laat zachtjes pruttelen.
- Bak de plakken aubergine in een flinke hoeveelheid olijfolie, ’n soort van frituren. Grill je de plakken liever kan dat ook.
- Neem een ingevette ovenschaal en maak laagjes. Aubergine, basilicum, vegan mozzarella en tomatensaus. Ga verder tot alles op is. Eindig met een laag mozzarella kaas. Bak in een half uur gaar.
Eet direct!
Ook lekker: Tomaten risotto met feta zongedroogde tomaat en knoflook, vega lekker.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
Heel erg lekker, ook met gedroogde basilicum. (Ik had helaas geen verse)
Dat kan natuurlijk ook prima, dankjewel!