Vegan nacho schotel met pulled chicken
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 445
Vegan nacho schotel met pulled chicken en salsa van rode ui avocado en chilibonen, tjee hoé lekker! Super simpel en snel maak je dit vegan nacho recept zelf.
Vega loaded nachos
Vega loaded nachos.. love nachos, tip van de dag met kip maar dan wel vegan. Dunnen reepjes gemarineerd in Black Jack smokey bbq saus voor 'n waanzinnige smaak.
Nacho schotel uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Trek de vega kipstuckjes uit elkaar met 2 vorken, meng met de barbecuesaus en zet even weg.
- Pel en snipper de rode ui. Schep de chilibonen in een schaaltje met saus. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in blokjes. Snij de limoen doormidden, pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes.
- Meng de ui, bonen, avocado en limoensap tot een salsa. Leg 4 stukken bakpapier klaar, verdeel de chips met daarover de kip en schaaf de cheddar. Bak zo'n 5 á 10 minuten in het midden van de oven. Maak de vegan nacho schotel uit de oven af met fijngesneden jalapeños, salsa en limoenparten.
Maak eventueel 'n vegan yoghurt knoflook dip. Neem 5 el vegan yoghurt, vers gemalen peper, peterselie en koriander gehakt, 2 tenen geperste knoflook en een paar drupjes citroen en dip de pulled chicken nachos.
Ook lekker: Chili con carne met nacho’s, 'n chili is makkelijk te maken en in no time klaar en te gek lekker met veel tortilla chips.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?