Vegan ramen met kipstuckjes

Vegan ramen met kipstuckjes

En paddestoelen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 190

Vegan ramen met kipstuckjes en paddestoelen soep simpel, gezond en zó gemaakt. Met een knapperige bite van lente-ui en sesamzaad als topping, makkelijk aan tafel.

Ramen gerecht

Dit ramen gerecht is een vegan recept maar je maakt ’t ook eenvoudig met vlees of vis mocht je een niet vegan gast aan tafel hebben. Marineer wat stukjes kip, voeg toe als laatst. Of een stukje vis zoals een gamba. Dit ramen soepje is gevuld met rijstnoedels en vul je makkelijk aan met meerdere groenten zoals sugarsnaps en paksoi.

Ingrediënten

  • 4 nestjes rijstnoodles
  • 2 liter groentebouillon
  • olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • een stuk gember
  • 4 lente-ui
  • 150 gr oesterzwammen
  • 160 gr vegetarische kipstuckjes

Optioneel

  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • handje koriander
  • zwart sesamzaad
Vegan ramen recept

Zo maak je Japanse ramensoep

  1. Maak de groentebouillon, snij de rode peper en de knoflook fijn. Rasp de gember boven de bouillon en voeg de knoflook, het pepertje en 4 eetlepels sojasaus toe.
  2. Haal een staafmixer door de bouillon of mix het even in de blender. Snij de lente-ui fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en scheur de paddestoelen in stukjes. Bak deze samen met de kipstuckjes en de sojasaus totdat ze goudbruin kleuren.
  3. Laat de noodles weken in de hete bouillon breng op smaak met verse peper. Schep in kommen en maak af met de oesterzwammen, vega stukjes kip, zwart sesamzaadjes, koriander en limoen. Enjoy. Zó maak je een variatie op de Japanse ramensoep.

Meer soep met noedels? Soep met kokos.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...