Japanse vegan ramen met kipstuckjes

Japanse vegan ramen met kipstuckjes

Deze Japanse maaltijdsoep staat snel op tafel. Een kom heerlijke vegan ramen met kipstuckjes en paddenstoelen met een knapperige twist van lente-ui en sesamzaadjes. Hoewel dit recept vegan is, kun je het ook gemakkelijk aanpassen voor niet-vegan gasten. Marineer simpelweg wat stukjes kip of voeg een stukje zalm toe op het laatste moment. Deze ramen soep zit boordevol rijstnoedels en je kunt het eenvoudig aanvullen met extra groenten zoals sugarsnaps en paksoi.

Ook lekker: ramen soep met (plantaardig) spek en ramen ei.

Japanse vegan ramen

Vegan ramen

4.8 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Een kom vol smaakvolle vegan ramen met kipstuckjes en paddenstoelen. Geniet van de knapperige bite van lente-ui en een topping van sesamzaadjes.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 190

Ingrediënten

  • 4 nestjes rijstnoedels
  • 2 lit groentebouillon
  • olijfolie
  • 6 el sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember vers
  • 4 lente-ui
  • 150 gr oesterzwammen
  • 160 gr vegetarische kipstuckjes

Optioneel

  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 1 handje koriander
  • sesamzaad zwart

Instructies

  • Bereid de groentebouillon voor en snijd de rode peper en knoflook fijn.
  • Rasp de gember boven de bouillon en voeg de knoflook, rode peper en 4 eetlepels sojasaus toe.
  • Mix de bouillon met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
  • Snijd de lente-ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en scheur de paddenstoelen in stukjes. Bak ze samen met de kipstuckjes en de resterende sojasaus tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de noedels weken in de hete bouillon en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verdeel de noedels over kommen en garneer de vegan ramen met de gebakken paddenstoelen, kipstuckjes, zwarte sesamzaadjes, koriander en limoen.

Meer soep met noedels: soep met kokos noedels en broccoli.

Ramen recept
Vegan ramen recept maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Lia 28 januari 2020 at 13:25 - Reply

    Lijkt me heerlijk. Ik ga het maken.

  2. Sanne Kreijenbroek 6 april 2020 at 18:49 - Reply

    Super lekker en zo echt heel simpel, ik had er zelf nog wat extra taugé en een ei bij gedaan.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024