Japanse vegan ramen met kipstuckjes
Deze Japanse maaltijdsoep staat snel op tafel. Een kom heerlijke vegan ramen met kipstuckjes en paddenstoelen met een knapperige twist van lente-ui en sesamzaadjes. Hoewel dit recept vegan is, kun je het ook gemakkelijk aanpassen voor niet-vegan gasten. Marineer simpelweg wat stukjes kip of voeg een stukje zalm toe op het laatste moment. Deze ramen soep zit boordevol rijstnoedels en je kunt het eenvoudig aanvullen met extra groenten zoals sugarsnaps en paksoi.
Ook lekker: ramen soep met (plantaardig) spek en ramen ei.
Een kom vol smaakvolle vegan ramen met kipstuckjes en paddenstoelen. Geniet van de knapperige bite van lente-ui en een topping van sesamzaadjes.
Ingrediënten
- 4 nestjes rijstnoedels
- 2 lit groentebouillon
- olijfolie
- 6 el sojasaus
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 stukje gember vers
- 4 lente-ui
- 150 gr oesterzwammen
- 160 gr vegetarische kipstuckjes
Optioneel
- 1 limoen
- 1 rode paprika
- 1 handje koriander
- sesamzaad zwart
Instructies
- Bereid de groentebouillon voor en snijd de rode peper en knoflook fijn.
- Rasp de gember boven de bouillon en voeg de knoflook, rode peper en 4 eetlepels sojasaus toe.
- Mix de bouillon met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
- Snijd de lente-ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en scheur de paddenstoelen in stukjes. Bak ze samen met de kipstuckjes en de resterende sojasaus tot ze goudbruin zijn.
- Laat de noedels weken in de hete bouillon en breng op smaak met versgemalen peper.
- Verdeel de noedels over kommen en garneer de vegan ramen met de gebakken paddenstoelen, kipstuckjes, zwarte sesamzaadjes, koriander en limoen.
Meer soep met noedels: soep met kokos noedels en broccoli.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Super lekker en zo echt heel simpel, ik had er zelf nog wat extra taugé en een ei bij gedaan.
Thx Sanne!
Lijkt me heerlijk. Ik ga het maken.
Lekker Lia!