Vegetarische hachee van jackfruit
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 190
Vegetarische hachee van jackfruit, vegan stoofvlees. Super lekker, een makkelijk recept en 't is zó klaar! Het hoeft niet zo lang te stoven. 100 procent plantaardig met de bite van vlees, hoe fijn!
Draadjesvlees van jackfruit
Draadjesvlees van jackfruit, snelle hachee maken doe je zó, ultiem comfort food, heerlijk met een kom rijst.
En voor de fastfood friday eet je dit vegan stoofvlees met een stuk brood of verse friet. Dit jackfruit recept gaat zó goed samen. En voor meer pit voeg je bij het uien bakken rode peper en chilivlokken toe.
Vegetarische hachee
- Spoel de jackfruit in een vergiet af en laat uitlekken. Snij in stukken en trek het jackfruit uit elkaar met twee vorken, niet te fijn, laat wat stukken jackfruit in het stoofvlees zitten. Doe de stukjes in een kom en bestrooi met verse peper, (rijst)bloem en meng.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de jackfruit tot het wat kleur krijgt en zet weg. Pel en snij de uien in ringen en pel en hak de knoflook. Voeg een scheut olijfolie in een (stoof)pan en bak de ui en knoflook beetgaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee en daarna ook de sojasaus, meng en voeg de jackfruit toe.
- Maak de bouillon met 500 ml water, schenk de helft van de bouillon bij het jackfruit mengsel en herhaal dit met kleine beetjes tot de bouillon op is. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg dit toe, roer alles goed door en laat een kwartier op laag vuur sudderen. De vegetarische hachee is klaar.
Maak ondertussen het geen wat je er bij wilt serveren of eet eenvoudig met een stuk brood. Geroosterde zoete aardappel of pompoen, 't kan allemaal.
Ook lekker: hachee met stoofvlees.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Nu 2x gemaakt en vind het zeer smakelijk. Wel heel anders dan de traditionele hachee met rundvlees. Ook familie een bakje gegeven, zij vonden het ook erg lekker. Gegeten met aardappelpuree, fam. met rode kool en gekookte aardappelen. Met geroosterde/gegrilde rode aardappel ga ik nog proberen. Een aanrader!
Dank voor je feedback Sylvia en fijn om te lezen.