Vegetarische moussaka met Griekse yoghurt
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 50 min
Moussaka, een super lekker en simpel oven gerecht afkomstig uit Griekenland. Op eenvoudige wijze met aubergines, courgette, vega gehakt en kaas. Griekse moussaka kan op verschillende manieren, dit keer lekker vegetarische moussaka met Griekse yoghurt!
Moussaka uit de oven
Vegetarische moussaka uit de oven, een soort van tompouce van groenten en aardappel gestapeld, uit de oven. Eigenlijk zo gemaakt, een makkelijk ovengerecht waarbij de oven het meeste werk doet. Maak je 'm ook, moussaka uit de oven?
Zo maak je moussaka met vegetarisch gehakt
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Was en snij de aubergine en courgette in ronde plakken en was en snij de tomaten klein. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappels en snij in dunne plakken.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui en knoflook kort, bak de tomatenpuree mee samen met het vegetarische gehakt. Voeg oregano en tomaten toe en verse peper naar smaak. Schenk de melk erbij en breng al roerende aan de kook. Laat even op laag vuur sudderen.
- Verdeel een deel van de saus over de bodem van de oven schaal en leg hier een laagje aubergine en courgette op. Verdeel hier weer wat saus overheen met de helft van de geraspte kaas.
- Leg de overige plakken aubergine en courgette op de moussaka samen met de laatste saus en maak af met een dakje aardappel en de overige geraspte kaas. Bak in 30 minuten gaar in de oven. Geniet van je moussaka met vegetarisch gehakt!
Maak af met een frisse yoghurtdip met peterselie en komkommerlinten. Yum!
Maak je moussaka liever met vlees en béchamel? Kijk hier voor nog een moussaka variant.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Er staat nergens wanneer je de tomaten moet toevoegen! :)
Dank Laura, aangepast!