Vegetarische moussaka met Griekse yoghurt

Vegetarische moussaka met Griekse yoghurt

Met aubergine en courgette
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 50 min

Moussaka, een super lekker en simpel oven gerecht afkomstig uit Griekenland. Op eenvoudige wijze met aubergines, courgette, vega gehakt en kaas. Griekse moussaka kan op verschillende manieren, dit keer lekker vegetarische moussaka met Griekse yoghurt!

Moussaka uit de oven

Vegetarische moussaka uit de oven, een soort van tompouce van groenten en aardappel gestapeld, uit de oven. Eigenlijk zo gemaakt, een makkelijk ovengerecht waarbij de oven het meeste werk doet. Maak je ‘m ook, moussaka uit de oven?

Ingrediënten

  • 2 aardappels
  • 1 rode ui
  • 3 teen knoflook
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gr geraspte oude kaas
  • 300 ml melk
  • verse peper
  • Griekse yoghurt
  • platte peterselie
  • 1 komkommer

Zo maak je moussaka met vegetarisch gehakt

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Was en snij de aubergine en courgette in ronde plakken en was en snij de tomaten klein. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappels en snij in dunne plakken.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui en knoflook kort, bak de tomatenpuree mee samen met het vegetarische gehakt. Voeg oregano en tomaten toe en verse peper naar smaak. Schenk de melk erbij en breng al roerende aan de kook. Laat even op laag vuur sudderen.
  3. Verdeel een deel van de saus over de bodem van de oven schaal en leg hier een laagje aubergine en courgette op. Verdeel hier weer wat saus overheen met de helft van de geraspte kaas.
  4. Leg de overige plakken aubergine en courgette op de moussaka samen met de laatste saus en maak af met een dakje aardappel en de overige geraspte kaas. Bak in 30 minuten gaar in de oven. Geniet van je moussaka met vegetarisch gehakt!

Maak af met een frisse yoghurtdip met peterselie en komkommerlinten. Yum!

Maak je moussaka liever met vlees en béchamel? Kijk hier voor nog een moussaka variant.

Beoordeling: 3.3. van 15 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Laura 17 februari 2022 at 16:47 - Reply

    Er staat nergens wanneer je de tomaten moet toevoegen! :)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024