Vegetarische shaslick maken

Vegetarische shaslick maken

'n Vega bbq
  • Aantal: 5
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 90

Vegetarische shaslick maken voor ’n vega bbq. Je maakt ’t makkelijk met aubergine, tomaat, paprika en ui, lekker joh! ’n Simpel en snel groente spies recept voor op de barbecue of in de grillpan.

’n Groenten shaslick

’n Groenten shaslick ofwel ’n groente saté past perfect bij een zomerse fuif, saté met knapperige groenten, lekker met een zelfgemaakte satésaus ofwel pindasaus zelf maken doe je zo.

Groenten shaslick past ook perfect met ’n snelle avocado dip met verse peterselie, super lekker én gezond met yoghurt en limoen.

Ingrediënten

  • 200 gr romaatje
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 2 puntpaprika’s

Marinade

  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el verse basilicum
  • 1 el tijm

Extra

  • 10 prikkers
Vegetarische shaslick groente recept

’n Vega shaslick

  1. Pel en pers de knoflook en meng met olijfolie, tijm, basilicum en vers gemalen peper en zout naar smaak tot een marinade dressing.
  2. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadjes en snij in grove stukken. Pel de ui en snij ook in stukken. Halveer de aubergine en snij in blokjes. Rijg de groente om en om aan de spiezen.
  3. Leg de groentespiezen op de barbecue smeer in met de marinade olie, draai regelmatig om en maak af met de overige kruidenmarinade. ’n Vega shaslick van groenten maak je zó.

Maak af met pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek.

Ook lekker: Avocado dip met yoghurt en limoen ook lekker om mee te dippen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...