Vegetarische shaslick maken
Vegetarische shaslick maken voor een vega bbq is heel eenvoudig. Gebruik aubergine, tomaat, paprika en ui voor een smakelijke en snelle groentespies op de barbecue of in de grillpan. Een groenten shaslick, ook wel groente saté genoemd, is ideaal voor een zomerse fuif. De saté met knapperige groenten smaakt heerlijk met een zelfgemaakte satésaus of pindasaus, en kan ook worden aangevuld met een frisse yoghurtdip voor extra smaak.
Deze groenten shaslick is ook perfect met een snelle avocadodip met verse peterselie. Superlekker én gezond met yoghurt en limoen. Probeer deze shaslick ook eens.
Recept afdrukken
Vegetarische shaslicks maken voor een vega bbq? Met aubergine, tomaat, paprika en ui maak je het eenvoudig en superlekker!
Ingrediënten
- 200 gr romaatjes
- 2 rode uien
- 1 aubergine
- 2 puntpaprika's
Marinade
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el basilicum vers
- 1 el tijm
Extra
- 10 prikkers
Instructies
- Pel en pers de knoflook en meng deze met olijfolie, tijm, basilicum, en versgemalen peper en zout naar smaak om een marinadedressing te maken.
- Halveer de puntpaprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in grove stukken.
- Pel de ui en snijd deze ook in stukken. Halveer de aubergine en snijd deze in blokjes.
- Rijg de groenten om en om aan de spiezen. Leg de groentespiezen op de barbecue en bestrijk ze met de marinadeolie.
- Draai de spiezen regelmatig om en bestrijk de vega shaslick telkens met de overige kruidenmarinade.
Maak af met pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek.
Nog een: shaslick recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?