Vegetarische wellington

Feestelijk vega!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 55 min
Naar het recept

Wellington maar dan vegetarisch, bladspinazie, pastinaak en bladerdeeg, een heerlijk vegetarisch recept. De wellington, een gerecht met een chique naam, lijkt misschien ingewikkeld maar is eigenlijk heel eenvoudig. Bij ons is deze favoriet met de kerst. Erg simpel zelf te maken, zeker een leuk vegetarisch hoofdgerecht.

Wellington met heel veel variatie

Je kunt deze wellington met heel veel verschillende groenten vullen. Pompoen of zoete aardappel, courgette of broccoli. Voor een bite zou je ook nog noten kunnen toevoegen. Maak je eigen favoriet heel makkelijk.

Glutenvrije wellington

Eet je deze wellington liever glutenvrij? Ook dat kan prima. Gebruik paneermeel vrij van gluten en glutenvrije bladerdeeg.

Ingrediënten

  • 2 pastinaak
  • 6 wortels
  • 250 gr champignons
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr spinazie, vers
  • 1 rol of 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • verse peper

Bereidingswijze wellington

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. De pastinaak en wortel schil je, snij in lange repen en leg op een stuk bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en verse peper. In 15 minuten maak je de wortel en pastinaak beetgaar in de oven.
  2. Snij de ui en hak de teentjes knoflook fijn en bak in de olijfolie. Snijd de champignons in stukjes en bak samen met de ui. Breng op smaak met peper. Voeg een handje spinazie toe totdat het geslonken is en herhaal dit met de rest van de spinazie. Doe het groentemengsel in een vergiet en laat uitlekken. Schep de helft van het ei toe met het paneermeel.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat of maak de ontdooide plakjes aan elkaar. Leg het spinaziemengsel op het deeg. Leg de geroosterde stukken wortel en pastinaak er bovenop.
  4. Rol het deeg op. Druk alle naden van het deeg goed vast zodat er niets van de vulling uit het deeg kan komen. Bestrijk de bovenzijde van de wellington met de rest van het ei. Schuif de vegetarische wellington in de oven en bak in 35 minuten bruin en crispy. Klaar is ie! Geniet!

Houd je van vegetarisch koken? We hebben nog meer vegetarische recepten.

Beoordeling: 5.0. van 8 stemmen.
Please wait...