Vegetarische Wellington
Deze vegetarische Wellington, rijkelijk gevuld met pastinaak, wortels, champignons en verse spinazie, omhuld in knapperig bladerdeeg, is een fantastische aanvulling op elk diner, en zeker een hit tijdens de feestdagen zoals Kerstmis. Het is een ideaal gerecht voor wie op zoek is naar iets speciaals, of het nu voor een vegetarische maaltijd is of gewoon om te genieten van de rijke combinatie van smaken en texturen.
Eenvoudig te bereiden, maar o zo indrukwekkend in presentatie, deze Wellington is een garantie voor complimenten van je gasten. Geef je diner een culinaire twist met dit heerlijke recept!
Recept afdrukken
Heerlijke vegetarische Wellington recept met pastinaak, wortels, champignons en spinazie in knapperig bladerdeeg. Geniet van smaakvolle elegantie.
Ingrediënten
- 2 pastinaak
- 6 wortels
- 250 gr champignons
- 1 el olijfolie
- 200 gr spinazie vers
- 1 rol bladerdeeg
- 3 el paneermeel
- 1 ei
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- verse peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snij de pastinaak en wortel, besprenkel met olijfolie en peper. Bak ze 15 minuten in de oven.
- Bak ui en knoflook in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze samen. Voeg spinazie toe en laat slinken. Voeg ei en paneermeel toe aan het uitgelekte mengsel.
- Rol het bladerdeeg uit en leg het spinaziemengsel erop, gevolgd door de geroosterde wortel en pastinaak.
- Rol het deeg op en bestrijk met ei. Bak de Wellington 35 minuten in de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?