Vietnamese loempia's met kip
Crispy snack- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 270
Vietnamese loempia’s, ’n crispy snack gevuld met mihoen en kip, een favoriet snack recept. Maak loempia’s zelf als hapje, voorgerecht of bijgerecht. Dip met chilisaus of pittige sambal. Loempia zelf maken is hartstikke leuk en varieer lekker met de vulling.
vietnamese loempia’s maken
vietnamese loempia’s maken met een heerlijke vulling van mihoen, taugé, kip koriander en knoflook. Liever een vegetarische loempia? Je kan de kip achterwege laten of plantaardige stukjes kip nemen.
Vietnamese loempia met kip
- Ontdooi de loempia vellen minstens een uur van tevoren. Doe de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen. Laat zo’n 5 minuten wellen. Snij ondertussen de kipfilet, wortel, ui en knoflook in kleine stukjes. Laat de mihoen uitlekken wanneer deze klaar is met wellen en snij in stukjes.
- Bak de kip kort aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de kip. Voeg daarna de wortel, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de munt, koriander en bieslook toe aan het mengsel.
- Klop het ei los en leg de loempia vellen in een ruitpositie op het aanrecht. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en verdeel de mihoen en het kipmengsel over de bladen. Voeg wat taugé toe en vouw de loempia vellen dicht.
- Giet een laag olie van ongeveer 3 cm in een pan en laat heet worden. Bak hierin de loempia’s en keer ze om tot ze volledig goudbruin en krokant zijn. Vietnamese loempia met kip zó maak je ze.
Ook lekker: springrolls recept, springrolls ofwel een vegetarische loempia gemaakt van rijstvellen met een dip van zelfgemaakte hoisin saus.
Er staat geen ei bij de ingrediënten.
Há, dank Bekkie!
Hoe krijg jij het voor elkaar dat de loempiavellen niet openbarsten? Of zacht worden?
Frituur je in een wok Jolanda? Let goed op de temperatuur max 180 graden. Té veel vulling werkt ook niet mee en smeer de loempia’s goed dicht met ei. En gebruik je loempia vellen? Filodeeg is minder sterk dus dat zou ik niet aanraden.
Lekker recept, heb net 40 loempia’s gemaakt en het meeste werk is de vellen van elkaar te krijgen. Ga morgen proeven.
De loempiavellen, dat kan idd nog wel eens een klusje zijn, lekker Rick!
Ik leg altijd een stuk vershoudfolie tussen de vellen voor ik ze diepvries.. vraagt wat werk maar daarna super makkelijk om te gebruiken.
Goed idee Georges.