Vietnamese loempia’s met kip

Vietnamese loempia’s met kip

  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 20 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 30 min
  • Kcal: Calorieën 270

Vietnamese loempia's, een culinaire traktatie die de smaken van Azië naar je bord brengt. Deze knapperige rolletjes, gevuld met een mix van verse ingrediënten, zijn een ware sensatie voor de smaakpapillen. Of je ze nu serveert op een feestje, als voorgerecht of gewoon als tussendoortje, ze zijn altijd een hit. En het beste van alles? Ze zijn verrassend eenvoudig te maken! Duik in de wereld van de Vietnamese keuken en ontdek hoe je deze heerlijke loempia's zelf kunt bereiden.

Ingrediënten

  • 50 gr mihoen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 150 gr kipfilet
  • 12 loempia vellen, diepvries
  • 50 gr gr taugé
  • 2 el koriander
  • 2 el munt
  • 25 gr verse bieslook
  • 1 teen knoflook
  • 1 ei

Instructies

  1. Ontdooi de loempia vellen minstens een uur van tevoren. Doe de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen. Laat zo'n 5 minuten wellen. Snij ondertussen de kipfilet, wortel, ui en knoflook in kleine stukjes. Laat de mihoen uitlekken wanneer deze klaar is met wellen en snij in stukjes.
  2. Bak de kip kort aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de kip. Voeg daarna de wortel, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de munt, koriander en bieslook toe aan het mengsel.
  3. Klop het ei los en leg de loempia vellen in een ruitpositie op het aanrecht. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en verdeel de mihoen en het kipmengsel over de bladen. Voeg wat taugé toe en vouw de loempia vellen dicht.
  4. Giet een laag olie van ongeveer 3 cm in een pan en laat heet worden. Bak hierin de loempia's en keer ze om tot ze volledig goudbruin en krokant zijn. Vietnamese loempia met kip zó maak je ze.

Ook lekker: springrolls recept, springrolls ofwel een vegetarische loempia gemaakt van rijstvellen met een dip van zelfgemaakte hoisin saus.

Beoordeling: 3.4. van 27 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Bekkie 14 mei 2022 at 18:48 - Reply

    Er staat geen ei bij de ingrediënten.

  2. Jolanda 17 mei 2022 at 13:41 - Reply

    Hoe krijg jij het voor elkaar dat de loempiavellen niet openbarsten? Of zacht worden?

    • Miranda Bernáth 17 mei 2022 at 13:58 - Reply

      Frituur je in een wok Jolanda? Let goed op de temperatuur max 180 graden. Té veel vulling werkt ook niet mee en smeer de loempia’s goed dicht met ei. En gebruik je loempia vellen? Filodeeg is minder sterk dus dat zou ik niet aanraden.

  3. Rick van Heijningen 22 mei 2022 at 08:58 - Reply

    Lekker recept, heb net 40 loempia’s gemaakt en het meeste werk is de vellen van elkaar te krijgen. Ga morgen proeven.

    • Miranda Bernáth 22 mei 2022 at 16:44 - Reply

      De loempiavellen, dat kan idd nog wel eens een klusje zijn, lekker Rick!

  4. Georges Colombien 1 juni 2022 at 08:52 - Reply

    Ik leg altijd een stuk vershoudfolie tussen de vellen voor ik ze diepvries.. vraagt wat werk maar daarna super makkelijk om te gebruiken.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024