Vietnamese loempia's

Crispy snack
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Vietnamese loempia’s, een zeer populaire snack. Maak ze nu zelf als hapje, voorgerecht of bijgerecht. Dip lekker met een beetje chilisaus.

Krokante snack

Krokante snack met een heerlijke vulling van mihoen, taugé, kip koriander en knoflook. Liever een vegetarische variant? Je kunt de kip achterwege laten of een plantaardige stukjes kip nemen.

Ingrediënten

  • 50 gr mihoen
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 150 gr kipfilet
  • 12 loempia vellen, diepvries
  • 50 gr gr taugé
  • 2 el koriander
  • 2 el munt
  • 25 gr verse bieslook
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze

  1. 1Ontdooi de loempia vellen minstens een uur van tevoren. Doe de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen. Laat het 5 minuten wellen. Snijdt ondertussen de wortel, ui en knoflook in kleine stukjes. Snijdt ook de kip in kleine stukjes. Laat de mihoen uitlekken wanneer deze klaar is met wellen en snijdt deze vervolgens in stukjes.
  2. 2Bak de kip kort aan in een wokpan met wat olie. Voeg eventueel wat peper en zout toe aan de kip. Voeg daarna de wortel, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de munt, koriander en bieslook toe aan het mengsel.
  3. 3Klop het ei los en leg de loempia vellen in een ruitpositie op het aanrecht. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en verdeel de mihoen en het kipmengsel over de bladen. Voeg wat taugé toe en vouw de loempia vellen dicht.
  4. 4Giet een laag olie van ongeveer 3 cm in een pan en laat het heet worden. Bak hierin de loempia’s en keer ze om tot ze volledig goudbruin en krokant zijn.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...