Vietnamese loempia’s met kip
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 270
Vietnamese loempia's, een culinaire traktatie die de smaken van Azië naar je bord brengt. Deze knapperige rolletjes, gevuld met een mix van verse ingrediënten, zijn een ware sensatie voor de smaakpapillen. Of je ze nu serveert op een feestje, als voorgerecht of gewoon als tussendoortje, ze zijn altijd een hit. En het beste van alles? Ze zijn verrassend eenvoudig te maken! Duik in de wereld van de Vietnamese keuken en ontdek hoe je deze heerlijke loempia's zelf kunt bereiden.
Ingrediënten
- 50 gr mihoen
- 1 ui
- 1 wortel
- 150 gr kipfilet
- 12 loempia vellen, diepvries
- 50 gr gr taugé
- 2 el koriander
- 2 el munt
- 25 gr verse bieslook
- 1 teen knoflook
- 1 ei
Instructies
- Ontdooi de loempia vellen minstens een uur van tevoren. Doe de mihoen in een kom en giet er kokend water overheen. Laat zo'n 5 minuten wellen. Snij ondertussen de kipfilet, wortel, ui en knoflook in kleine stukjes. Laat de mihoen uitlekken wanneer deze klaar is met wellen en snij in stukjes.
- Bak de kip kort aan in een wokpan met een scheutje olie. Voeg naar smaak peper en zout toe aan de kip. Voeg daarna de wortel, ui en knoflook toe en bak deze kort mee. Voeg de munt, koriander en bieslook toe aan het mengsel.
- Klop het ei los en leg de loempia vellen in een ruitpositie op het aanrecht. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en verdeel de mihoen en het kipmengsel over de bladen. Voeg wat taugé toe en vouw de loempia vellen dicht.
- Giet een laag olie van ongeveer 3 cm in een pan en laat heet worden. Bak hierin de loempia's en keer ze om tot ze volledig goudbruin en krokant zijn. Vietnamese loempia met kip zó maak je ze.
Ook lekker: springrolls recept, springrolls ofwel een vegetarische loempia gemaakt van rijstvellen met een dip van zelfgemaakte hoisin saus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Er staat geen ei bij de ingrediënten.
Há, dank Bekkie!
Hoe krijg jij het voor elkaar dat de loempiavellen niet openbarsten? Of zacht worden?
Frituur je in een wok Jolanda? Let goed op de temperatuur max 180 graden. Té veel vulling werkt ook niet mee en smeer de loempia’s goed dicht met ei. En gebruik je loempia vellen? Filodeeg is minder sterk dus dat zou ik niet aanraden.
Lekker recept, heb net 40 loempia’s gemaakt en het meeste werk is de vellen van elkaar te krijgen. Ga morgen proeven.
De loempiavellen, dat kan idd nog wel eens een klusje zijn, lekker Rick!
Ik leg altijd een stuk vershoudfolie tussen de vellen voor ik ze diepvries.. vraagt wat werk maar daarna super makkelijk om te gebruiken.
Goed idee Georges.