Vietnamese salade met kip
Crispy sla- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
Bereidingswijze
- Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Snij de prei in ringen. Voeg de kip, prei en 1 tl sambal toe aan de bouillon en kook de kip in zo’n 15 á 20 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar in reepjes. Bewaar 2 el bouillon.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Kook de sugar snaps ongeveer 3 minuten en spoel af met koud water.
- Snij de wortel in dunne reepjes en meng de kip, kool en de sugarsnaps door elkaar. Rasp de schil van de limoen en pers het vruchtvlees uit.
- Meng het rasp, de helft van de sap, de overgebleven sambal, 2 el bouillon, olijfolie, de vissaus en wat peper en zout door elkaar. Meng door de salade, bestrooi met sesamzaad en serveer met koriander.
Heerlijk recept dit, we hebben genoten.
Fijn Ed!