Vietnamese salade met kip

Crispy sla
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze Vietnamese salade met kip, sugar snaps, prei en andere groenten is heerlijk van smaak én gezond. Perfect als lunch of avondmaal. Probeer het nu zelf met dit recept. Serveer met rijst.

Rijstsalade

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 prei
  • 400 gr kipfilet
  • 2 el sesamzaad
  • 2 tl sambal
  • 200 gr sugar snaps
  • 1 wortel
  • 300 gr witte kool
  • 1 limoen
  • 1 el Thaise vissaus
  • 4 el zonnebloemolie
  • 15 gr verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

  1. 1Doe de bouillon in een soeppan en breng het aan de kook. Snij de prei in ringen. Voeg de kip, prei en 1 theelepel sambal toe aan de bouillon en kook de kip in ongeveer 15 á 20 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en trek het uit elkaar in reepjes. Bewaar 2 eetlepels bouillon.
  2. 2Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Kook de sugar snaps ongeveer 3 minuten en soep ze af met koud water.
  3. 3Snij de wortel in dunne reepjes en meng de kip, kool en de sugarsnaps door elkaar. Rasp de schil van de limoen en pers het vruchtvlees uit.
  4. 4Meng het rasp, de helft van de sap, de overgebleven sambal, 2 eetlepels bouillon, de olie, de vissaus en wat peper en zout door elkaar. Meng het door de salade, bestrooi het met het sesamzaad en serveer het met wat blaadje koriander.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...