Vietnamese salade met kip

Vietnamese salade met kip

Crispy sla
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Deze Vietnamese salade met kip, sugar snaps, prei en andere groenten is heerlijk van smaak én gezond. Perfect als lunch of avondmaal. Probeer het nu zelf met dit recept. Serveer met rijst.

Rijstsalade

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 prei
  • 400 gr kipfilet
  • 2 el sesamzaad
  • 2 tl sambal
  • 200 gr sugar snaps
  • 1 wortel
  • 300 gr witte kool
  • 1 limoen
  • 1 el Thaise vissaus
  • 4 el zonnebloemolie
  • 15 gr verse korianderblaadjes

Bereidingswijze

  1. Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Snij de prei in ringen. Voeg de kip, prei en 1 tl sambal toe aan de bouillon en kook de kip in zo’n 15 á 20 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar in reepjes. Bewaar 2 el bouillon.
  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Kook de sugar snaps ongeveer 3 minuten en spoel af met koud water.
  3. Snij de wortel in dunne reepjes en meng de kip, kool en de sugarsnaps door elkaar. Rasp de schil van de limoen en pers het vruchtvlees uit.
  4. Meng het rasp, de helft van de sap, de overgebleven sambal, 2 el bouillon, olijfolie, de vissaus en wat peper en zout door elkaar. Meng door de salade, bestrooi met sesamzaad en serveer met koriander.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.9. van 14 stemmen.
Please wait...