Vietnamese stijl, gegrilde 5-kruiden kip

Een topkip
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Wachttijd: 12 uur
  • Klaar in: 12 uur 30 min
Naar het recept

Van de grill, gemarineerd met 5 kruiden in Vietnamees jasje.

Kip

Kip, hoe lekker is dat! Bijna alles van de kip is om te smullen. Van de kippendijen, tot gegrilde kipfilet tot simpele geroosterde kip uit de oven. Kip in alle varianten, dit simpele recept voor de Vietnamese kip met kruiden is toch wel favoriet! De marinade voor de kip kun je prima een avond van te voren maken en lekker laten intrekken.

Ingrediënten

  • 6 teen knoflook in plakjes
  • 1 grote sjalot gehakt
  • 1 el fijngehakte verse gember
  • 4 el sojasaus
  • 4 el vissaus
  • 1/2 tl vijfkruidpoeder
  • 1,2 kg kip

Bereidingswijze

  1. 1Mix de gember, sjalot, knoflook en suiker tot een pasta.
  2. 2Maak de marinade, schep de pasta in een kommetje en klop met de sojasaus, vissaus, vijfkruidpoeder en een verse peper.
  3. 3Spoel de stukjes kip in koud water en dep droog, plaats de kip in een grote, hersluitbare zak met rits en giet de marinade erin. Gooi de kip in de zak om gelijkmatig de marinade te verdelen en leg een nacht in de koelkast.
  4. 4Bereid een houtskool- of gasgrill voor direct grillen op middelhoog vuur, haal de kippen uit de zak en bewaar de marinade in een kleine kom. Plaats de stukken kip met de zijkant naar beneden op de grill direct boven het vuur tot de eerste kant mooi bruin is, ongeveer 10 minuten.
  5. 5Smeer de kip nog een keer met de overige marinade tijdens de eerste fase van het grillen Draai, rooster opnieuw en grill tot de kip 10 minuten langer. Rijg de kip niet gedurende de laatste 10 minuten. Verwijder de kip van de grill en laat deze minstens 5 minuten rusten voordat je hem serveert.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...