Vietnamese 5-kruiden gegrilde kip

Vietnamese 5-kruiden gegrilde kip

Dit recept combineert de aromatische smaken van gember, knoflook en vijfkruidenpoeder in een marinade die de kip een unieke en verfijnde smaak geeft. Door de kip een nacht te laten marineren, trekken de smaken diep in het vlees, waardoor je een sappige en smaakvolle maaltijd krijgt. Grill de kip tot hij mooi krokant en goudbruin is, en je hebt een onweerstaanbaar gerecht.

Ook lekker: kip tandoori met twee marinades.

Lemon pepper chicken

Vietnamese kip marinade

2 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Geweldig lekker: deze Vietnamese 5-kruiden gegrilde kip voor een smaakvolle maaltijd! Geïnspireerd door de rijke smaken van de Vietnamese keuken.
Gang Bijgerecht
Keuken Vietnamese keuken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 12 uur
Totale tijd 12 uur 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 375

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 sjalot groot, gehakt
  • 1 tl suiker
  • 1 el gember vers, fijngehakt
  • 1 rode peper in dunne ringen
  • 4 el sojasaus
  • 4 el vissaus
  • ½ tl vijfkruidenpoeder
  • 1,2 kg kip

Instructies

  • Maak de pasta: meng de gember, sjalot, knoflook en suiker tot een gladde pasta.
  • Bereid de marinade: schep de pasta in een kommetje en meng met de sojasaus, vissaus, vijfkruidpoeder en verse peper.
  • Marineer de kip: spoel de (stukjes) kip af met koud water en dep ze droog. Plaats de kip in een grote, hersluitbare zak met rits en giet de marinade erbij. Sluit de zak en schud deze goed zodat de marinade gelijkmatig verdeeld wordt. Laat de kip een nacht in de koelkast marineren.
  • Grill de kip: verwarm de grill voor op middelhoog vuur (direct grillen, houtskool of gas). Haal de kip uit de zak en bewaar de marinade in een kleine kom. Leg de stukken kip met de huidkant naar beneden op de grill, direct boven het vuur, en gril tot de eerste kant mooi bruin is, ongeveer 10 minuten.
  • Borstelen en omdraaien: bestrijk de kip tijdens de eerste fase van het grillen met een beetje van de overgebleven marinade. Draai de kip om en gril de andere kant ook 10 minuten, of totdat de kip volledig gaar is. Vermijd het rijgen van de kip tijdens de laatste 10 minuten van het grillen.
  • Laat rusten en serveer: verwijder de Vietnamese kip van de grill en laat deze even rusten voordat je hem serveert.

Kip met five spice is erg lekker! Serveer met wat rijst en zoetzure komkommer.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024