Vijgen uit de oven met crumble

Vijgen uit de oven met crumble

Krokante vijg
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 180

Warme verse vijgen uit de oven met crumble lekker krokant met een dot yoghurt voor ’t ontbijt of met een romige bol ijs als feestelijk dessert.

Klassiek crumble recept met verse vijgen

Klassiek crumble recept met verse vijgen een twist op de appel kruimel, een leuk nagerecht voor de kerst of een ander bijzonder moment. De lekkerste vijgencrumble uit de oven maak je zelf.

Vijgen zijn te gek lekker en makkelijk te maken. In een zoet recept zoals deze maar vijgen passen ook perfect in een voorgerecht. Verse vijg met gedroogde ham en mozzarella of op een prikker in een Zwitserse kaasfondue.

Ingrediënten

  • 75 gr bruine rijstmeel
  • ½ tl kaneel
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 50 gr boter
  • 8 vijgen
Vijgen uit de oven met crumble en ijs
Vijgen uit de oven

Vijgencrumble uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het rijstmeel, kaneel en de fijne kristalsuiker in een kom en wrijf dit met de boter tot een kruimelig mengsel.
  2. Halveer de vijgen en leg ze op een bakplaat, verdeel het crumble-mengsel over de vijgen en bak de crumble in de oven in 20 minuten goudbruin. Vijgencrumble uit de oven, zó doe je dat!

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...