Viskoekjes van kabeljauw en koriander
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Viskoekjes van kabeljauw en koriander knoflook en limoen, 'n lekker Aziatisch hapje of als voorgerecht. Lekker met 'n pikante dip of Sriracha saus.
Viskoekjes maken
Zelf viskoekjes maken is super makkelijk en je kunt eindeloos variëren. Dit recept is met kabeljauw filet maar dat kan ook prima met een andere witvis. Je hoeft hier echt niet uren voor in de keuken te staan, het vismengsel is zo gemaakt en zonder aardappel. De lente ui zorgt voor een kleine bite. Om en om in de pan bakken en je snelle viskoekjes zijn klaar.
Met een eenvoudige komkommersalade of wat gestoomde paksoi erbij kun je een compleet gerecht serveren.
Het bereiden van de koekjes kun je ook 1 dag van te voren doen, koel bewaren. Opwarmen kan dan in de oven op 180 graden, wel even afdekken met aluminiumfolie.
Simpele viskoekjes
- Ontdooi de kabeljauw (of andere witvisfilets) en doe samen met wat zout in de keukenmachine. Maal de vis fijn tot een tartaar.
- Schil en pers de knoflook, snij de bosui en hak de koriander fijn. Klop met een vork het eiwit los in een grote kom. Schep hier de gemalen vis bij samen met wat verse peper, en een beetje gemberpoeder naar smaak. Ook de bosui, knoflook en koriander kan hierbij.
- Meng alles goed. Vorm platte rondjes van het vismengsel (niet te dik anders worden de viskoekjes vanbinnen niet gaar). Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Draai het vuur niet te hoog en bak de koekjes in 2 min per kant goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op keukenpapier. Eet de viskoekjes direct, simpele viskoekje maak je zó.
Eet met partjes limoen, pittige dipsaus of komkommersalade.
Ook lekker: Gerookte zalm met sojadressing en geroosterd sesamzaad ’n waanzinnig lekker maar simpel recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?