Viskoekjes van kabeljauw en koriander

Viskoekjes van kabeljauw en koriander

Knoflook en limoen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Een lekker Aziatisch hapje of als voorgerecht.

Viskoekjes maken, easy!

Zelf viskoekjes maken is super makkelijk en je kunt eindeloos variëren. Dit recept is met kabeljauw filet maar dat kan ook prima met een andere witvis. Je hoeft hier echt niet uren voor in de keuken te staan, het vismengsel is zo gemaakt en zonder aardappel. De lente ui zorgt voor een kleine bite. Om en om in de pan bakken en je snelle viskoekjes zijn klaar!

Met een eenvoudige komkommersalade of wat gestoomde paksoi erbij kun je een compleet gerecht serveren.

Het bereiden van de koekjes kun je ook 1 dag van te voren doen, koel bewaren. Opwarmen kan dan in de oven op 180 graden, wel even afdekken met aluminiumfolie.

Viskoekjes van kabeljauw voorbereiding

Ingrediënten

  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 eiwit
  • gemberpoeder
  • 4 el koriander fijn
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • grof zout
  • verse peper
  • 2 bosuien

Bereidingswijze viskoekjes

  1. Ontdooi de kabeljauw (of andere witvisfilets) en doe samen met wat zout in de keukenmachine. Maal de vis fijn tot een tartaar.
  2. Schil en pers de knoflook, snij de bosui en hak de koriander fijn. Klop met een vork het eiwit los in een grote kom. Schep hier de gemalen vis bij samen met wat verse peper, en een beetje gemberpoeder naar smaak. Ook de bosui, knoflook en koriander kan hierbij.
  3. Meng alles goed. Vorm platte rondjes van het vismengsel (niet te dik anders worden de viskoekjes vanbinnen niet gaar). Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  4. Draai het vuur niet te hoog en bak de koekjes in 2 min per kant goudbruin en gaar. Laat even uitlekken op keuken­papier. Serveer de viskoekjes direct met partjes limoen, pittige dipsaus of komkommersalade.

Ik gebruik geen bloem bij dit recept, deze koekjes van vis zijn glutenvrij.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...