Vliegensvlug vispate recept om te serveren op toast
Vliegensvlug vispate recept om te serveren op toast van surimi, zalm en garnalen. Citroen en roomkaas, een reuze makkelijk en erg lekker recept. Gebruik als topping pittige kiemgroenten. Een heerlijk smeersel voor de lunch, op toast of lekker als borrel hap.
Perfect om te smeren: vis op een toastje. Smeuïg en supersnel klaar voor onverwacht bezoek of luxe thuiswerk lunch.
Ook lekker: tonijnsalade maken met yoghurt peterselie en kappertjes met toast of crackers. Kan prima naast de vispaté.
Ingrediënten
- 150 gr gekookte garnalen
- 150 gr gerookte zalm
- 150 gr surimi krabsticks
- 280 gr roomkaas
- 1 citroen
- olijfolie extra vergine
- cayennepeper
Instructies
- Hak de garnalen, surimi en zalm klein en voor een fijne paté doe je dit met een blender. Doe de vis samen met de roomkaas in een kom.
- Rasp een kwart van de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg zowel het rasp als sap toe aan de kom met vis. Breng op smaak met ’n snuf cayenne- en flink wat vers gemalen peper.
- Rooster boterhammen tot toast, neem crackers of kleine borrel toastjes. Smeren maar, de vispaté is klaar.
Maak eventueel af met pittige kiemgroenten, krokante uitjes voor een bite en sriracha saus voor pit.
Ook lekker: spread van sardientjes of makreel met toast of rijstcrackers.
Nog een idee: wraps recepten mee in de tas als lunch of gewoon als tussendoortje. Warm of koude tortilla voor de picknick of een feestje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?