Volkorenpasta met rode saus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Dit gezonde, vegetarische en heerlijke pastagerecht is heel eenvoudig te bereiden. Vindt je het lekker om wat meer groente te eten? Voeg dan ook eens een courgette toe.

Tip: Je kunt elke soort groente toevoegen die je zelf lekker vindt.

Ingrediënten

  • 300 gram volkorenpasta
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram winterpeen
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 3 stengels bleekselderij

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook in ongeveer 3 minuten. Snij de winterpeen en de bleekselderij in stukjes en bak ze samen met de Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten mee.

Stap2

Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten koken.

Stap3

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakkingen, maar haal daar 1 minuut af. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus.

Stap4

Roer goed door en bak ongeveer 1 minuut mee. Verdeel het gerecht over 4 borden.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab