Volkorenpasta met rode saus

Volkorenpasta met rode saus

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 310

Volkorenpasta met rode saus, 'n vega pasta gezond en heel eenvoudig zelf te maken. Een vegetarisch pastagerecht met tomaat wortel en knoflook waar je makkelijk zelf nog extra groente in kan doen.

Vega pasta met veel vezels

Vega pasta met veel vezels boordevol tomaten, Italiaanse kruiden écht ramvol smaak. Volkorenpasta is perfect voor je, 't zijn de langzame koolhydraten.

Ingrediënten

  • 300 gr volkorenpasta
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr winterpeen
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 3 stengels bleekselderij

Snelle volkorenpasta

  1. Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook in zo'n 3 minuten. Snij de winterpeen en de bleekselderij in stukjes en bak samen met de Italiaanse kruiden 5 minuten mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakkingen. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus. Schep in borden, 'n snelle volkorenpasta maak je zó.

Ook lekker: Macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese, ’n schandalig lekkere pasta en favoriet. Kan ook uit de oven. Kinderen zijn er gek op en 't is een ó zo makkelijk macaroni met kaas recept.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024