Volkorenpasta met rode saus

Vega pasta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Dit gezonde, vegetarische en heerlijke pastagerecht is heel eenvoudig zelf te maken. Wat meer groente vandaag? Voeg dan ook eens een courgette toe.

Vega pasta met vezels

Boordevol tomaten, Italiaanse kruiden, ramvol van smaak. Tevens vol vezels door de volkorenpasta.

Ingrediënten

  • 300 gr volkorenpasta
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr winterpeen
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes, blik
  • 3 stengels bleekselderij

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook in ongeveer 3 minuten. Snij de winterpeen en de bleekselderij in stukjes en bak ze samen met de Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten mee.
  2. 2Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten koken.
  3. 3Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakkingen, maar haal daar 1 minuut af. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus.
  4. 4Roer goed door en bak kort mee. Verdeel de pasta over de borden.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...