Vrijheidsmaaltijdsoep recept

Vrijheidsmaaltijdsoep recept

Van Yvette van Boven
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
  • Kcal: 470
Naar het recept

Vrijheidsmaaltijdsoep recept van Yvette van boven speciaal voor 5 mei 2021. Bevrijdingsdag vieren we in het hele land met de Vrijheidsmaaltijd. Een goed gevulde kom vol spinazie, prei, bloemkool en erwtjes.

Maak de soep zelf met de onderstaande receptuur van Yvette van Boven of koop in de Soep Shops.

Vrijheidssoep 2021

Vrijheidssoep 2021, maak een kom soep voor je familie, vrienden of je buren. Geniet van de soep tijdens een goed gesprek over vrijheid en deel het met #vrijheidsmaaltijd. Zo zijn we toch een beetje samen.

Lees meer over de: Vrijheidssoep.

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 150 gr prei in ringen
  • 2 knoflookteentjes gehakt
  • 1 el kerriepoeder
  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr aardappel in blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 gr doperwten
  • 300 gr bladspinazie
  • 150 gr kleine broccoliroosjes
  • 3 bosuien in dunne ringetjes
  • (zee)zout en versgemalen peper
Vrijheidssoep 2021

Vrijheidssoep zelf maken

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit daarin op middelhoog vuur de preiringen, knoflook en kerriepoeder, tot de prei glazig is en felgroen.
  2. Roer de bloemkoolrijst en aardappelblokjes erdoor en blus af met de kokosmelk, breng aan de kook en giet de bouillon erbij.
  3. Laat de soep zonder deksel 20 minuten zacht koken tot de aardappel met een houten lepel langs de rand van de pan makkelijk te breken is.
  4. De soep moet nu wat zijn ingedikt door de bloemkoolrijst en aardappelblokjes. Is hij nog
    te dun, kook dan nog een minuut langer op hoog vuur in.
  5. Is de vrijheidssoep te dik schenk er dan nog een scheutje water bij. Voeg dan de doperwten, bladspinazie en de broccoli toe en gaar die nog 6 minuten mee. Roer de bosui erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Vrijheidssoep zelf maken doe je zó.

Maak de soep af met een topping, dan is hij extra lekker, geef je kom een eigen draai!

Ook lekker: Tortilla mozzarella tuinbonen en basilicum citroen en parmezaan, vega lekker.

Topping: Krokant
– Croutons van een oude boterham, gescheurd pitabrood, oud stok- of roggebrood, gebakken in olijfolie met wat zeezout en komijnzaadjes.
– Zaden of pitten even verhitten in een hete droge koekenpan zoals hele boekweit, zonnebloem, pijnboom- of pompoenpitten of pinda’s.
– Noten denk aan cashewnoten of amandelen krokant (in roomboter of olijfolie) gebakken, evt. met specerijen en/of knoflook.
– Pappadums of Nacho’sVerkruimeld, Indische gebakken uitjes zo uit de pot

Topping: Frissig
– Verse tuinkruiden fijngehakt denk bij kerriesoep vooral aan peterselie, koriander, bieslook en lavas.
(Rode) Ui gesnipperd en even in de azijn gelegd. Tuinkers of kiemgroenten.
– Bleekselderij of andere knapperige rauwe groenten in heel kleine blokjes.
– Appel of peer in fijne blokjes. Jalapeño vers of ingemaakt (uit een potje) en fijngehakt.

Topping: Romig
– Slagroom scheutje, ’n lik crème fraîche even losgeroerd kwark of yoghurt. Cashewroom (vegan room) Week 200 gr
cashewnoten 1 uur in een kom koud water. Giet af en maal met 200 ml schoon water in de blender tot een dikke room. Breng op smaak met een kneep citroen en een snuf zeezout. Bewaar in de koelkast en gebruik net als zure room.
Kokosmelk Scheutje.
– Kaas zoals oude kaas, cheddar of parmezaan: geraspt.
– Olijfolie of een pesto van bijvoorbeeld gladgedraaide koriander, pinda’s of amandelen, geraspt kokos en olijfolie.
– Avocado In blokjes.
– Ei hardgekookt en verkruimeld met een vork of gepocheerd.

Dit recept valt onder

Vegetarische recepten
Lunchgerechten
Soep recepten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...