Wafels bakken recept
Met banaan pindakaas en chocolade- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 124
Wafels bakken recept met ’n topping van banaan pindakaas en chocolade. Geroosterde sesamzaadjes en noten, hoé lekker! Met dit recept bak je 4 ronde wafels, ik zou ’t verdubbelen..
Wafels vegan en glutenvrij
Wafels vegan en glutenvrij maak je simpel: Neem glutenvrije meelmix, havermelk en zachte margarine van the flower farm en als je ’t ei vervangt voor een halve geprakte banaan of 4 el appelmoes ben je snel klaar met je vegan en glutenvrij wafel recept.
Wafels maken met topping
- Smelt de boter in de magnetron of steelpan. Meng in een kom het meel bakpoeder en beide suikers. Voeg ’t ei toe en de gesmolten boter en klop door.
- Schenk langzaam de melk erbij en blijf roeren. Zorg dat ’t wafelijzer heet is en schep met een pollepel een laagje beslag. Laat de wafels in 3 minuten bruin en krokant worden.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en maak je topping af met banaan, pindakaas, chocopasta, gehakte noten en sesam. Wafels maken met topping doe je zó.
Ook lekker: Bananenbrood met pindakaas en chocolade ’n makkelijk recept voor bananenbrood met crunchy pindakaas van buiten en stukjes zachte pure chocolade van binnen.