Wafels bakken: basisrecept

Wafels bakken: basisrecept

Wafels bakken is makkelijk met dit basisrecept! Maak 4 ronde wafels en top ze af met een heerlijke combinatie van banaan, pindakaas, chocolade, geroosterde sesamzaadjes en noten – echt onweerstaanbaar! Voor de liefhebbers van meer wafels, kun je dit recept gewoon verdubbelen. Ze zijn ideaal als lekker tussendoortje, maar ook voor het ontbijt doen ze het hartstikke goed.

Heb je een vegan of glutenvrije voorkeur? Dat kan, gebruik simpelweg glutenvrije meelmix, havermelk en zachte margarine van The Flower Farm. Vervang het ei door een halve geprakte banaan of 4 eetlepels appelmoes en je hebt in een handomdraai een vegan en glutenvrij wafelrecept.

Het maken van chocoladepasta is heel simpel en gaat in een handomdraai!

Wafels bakken simpel recept

Wafels bakken

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Wafels bakken, het recept is hartstikke simpel met een topping van banaan, pindakaas en chocolade. Dit makkelijke wafelrecept is voor iedereen!
Gang lunch
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 124

Ingrediënten

  • 150 gr meel
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el basterdsuiker wit
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 50 gr boter gesmolten
  • 120 ml melk

Topping

  • 1 banaan
  • 1 el sesamzaad
  • pindakaas
  • chocopoasta
  • noten

Instructies

  • Smelt de boter in de magnetron of in een steelpan. Meng in een kom het meel, bakpoeder en beide suikers goed door elkaar.
  • Voeg het ei en de gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten en klop het geheel goed door. Schenk langzaam de melk erbij en blijf roeren totdat je een glad beslag hebt.
  • Zorg ervoor dat het wafelijzer goed heet is en schep met een pollepel een laagje beslag in het wafelijzer.
  • Bak de wafels ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan totdat het lekker geurig is.
  • Maak de topping af door de wafels te beleggen met plakjes banaan, een laagje pindakaas, chocopasta, gehakte noten en geroosterde sesamzaadjes.

Wafels bakken basisrecept, iedereen kan dit! En met deze tip maak je wafels die lekker krokant van buiten zijn en luchtig van binnen: klop het eiwit van het ei apart stijf en voeg dit pas als laatste toe aan het beslag.

Ook lekker: bananenbrood met pindakaas en chocolade.

Wafels maken met banaan
Wafels bakken simpel recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025