Wafels bakken: basisrecept
Wafels bakken is makkelijk met dit basisrecept! Maak 4 ronde wafels en top ze af met een heerlijke combinatie van banaan, pindakaas, chocolade, geroosterde sesamzaadjes en noten – echt onweerstaanbaar! Voor de liefhebbers van meer wafels, kun je dit recept gewoon verdubbelen. Ze zijn ideaal als lekker tussendoortje, maar ook voor het ontbijt doen ze het hartstikke goed.
Heb je een vegan of glutenvrije voorkeur? Dat kan, gebruik simpelweg glutenvrije meelmix, havermelk en zachte margarine van The Flower Farm. Vervang het ei door een halve geprakte banaan of 4 eetlepels appelmoes en je hebt in een handomdraai een vegan en glutenvrij wafelrecept.
Het maken van chocoladepasta is heel simpel en gaat in een handomdraai!
Ingrediënten
- 150 gr meel
- 2 tl bakpoeder
- 3 el basterdsuiker wit
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 50 gr boter gesmolten
- 120 ml melk
Topping
- 1 banaan
- 1 el sesamzaad
- pindakaas
- chocopoasta
- noten
Instructies
- Smelt de boter in de magnetron of in een steelpan. Meng in een kom het meel, bakpoeder en beide suikers goed door elkaar.
- Voeg het ei en de gesmolten boter toe aan de droge ingrediënten en klop het geheel goed door. Schenk langzaam de melk erbij en blijf roeren totdat je een glad beslag hebt.
- Zorg ervoor dat het wafelijzer goed heet is en schep met een pollepel een laagje beslag in het wafelijzer.
- Bak de wafels ongeveer 3 minuten, totdat ze goudbruin en krokant zijn.
- Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan totdat het lekker geurig is.
- Maak de topping af door de wafels te beleggen met plakjes banaan, een laagje pindakaas, chocopasta, gehakte noten en geroosterde sesamzaadjes.
Wafels bakken basisrecept, iedereen kan dit! En met deze tip maak je wafels die lekker krokant van buiten zijn en luchtig van binnen: klop het eiwit van het ei apart stijf en voeg dit pas als laatste toe aan het beslag.
Ook lekker: bananenbrood met pindakaas en chocolade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?