Walnoot-krulandijvie salade
Frisée sla- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 290
Walnoot krulandijvie salade ofwel frisée sla, ’n knapperig sla recept, makkelijk en gezond. Met andijvie kan je eindeloos variëren. Neem walnoten, pecannoten en verschillende pitjes om de salade een extra bite te geven.
Deze andijvie heeft dunne gekrulde bladeren en zit vol met gezonde voedingstoffen en vitamines.
Andijviesalade met peer
Andijviesalade met peer en gorgonzola met andijvie kan je écht alle kanten op, van stamppot rauwe andijvie tot ’n heerlijke zomerse andijvie salade.
Andijvie met walnoten
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Roer de mosterd, rode wijnazijn en walnotenolie door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Was en droog de krulandijvie en snijd fijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
- snijd de gorgonzola in reepjes. Meng de ingrediënten door elkaar en schep de salade op borden en besprenkel met de dressing. Andijvie met walnoten maak je zó.
Eet lekker met ’n stuk brood of toast.
Ook lekker: Rauwe andijviestamppot vega met tempeh ’n heerlijk vegetarisch Hollands stamppot recept in een Indiaas jasje.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?