Walnoot-krulandijvie salade

Walnoot-krulandijvie salade

Walnoot krulandijvie salade ofwel frisée sla, een knapperig sla recept, makkelijk en gezond. Met andijvie kan je eindeloos variëren. Neem walnoten, pecannoten en verschillende pitjes om de salade een extra bite te geven.Deze andijvie heeft dunne gekrulde bladeren en zit vol met gezonde voedingstoffen en vitamines. Andijviesalade met peer en gorgonzola met andijvie kan je écht alle kanten op, van stamppot rauwe andijvie tot een heerlijke zomerse andijvie salade.

Ingrediënten

  • 120 gr gehakte walnoten
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el walnoten olie
  • 400 gr krulandijvie
  • 2 peren
  • 200 gr gorgonzola
Krul andijvie salade met gorgonzola

Instructies

  1. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Roer de mosterd, rode wijnazijn en walnotenolie door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  2. Was en droog de krulandijvie en snijd fijn. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes.
  3. snijd de gorgonzola in reepjes. Meng de ingrediënten door elkaar en schep de salade op borden en besprenkel met de dressing. Andijvie met walnoten maak je zó.

Eet lekker met 'n stuk brood of toast. Ook lekker: Rauwe andijviestamppot vega met tempeh een heerlijk vegetarisch Hollands stamppot recept in een Indiaas jasje.

Beoordeling: 3.6. van 11 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024