Warme gekarameliseerde appel met kaneel
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
Warme gekarameliseerde appel met kaneel, crumble en ijs, één feest aan tafel! Simpel te maken voor tussendoor of als toetje.
Wil je dit appelrecept glutenvrij maken gebruik bruine rijstmeel in plaats van bloem.
Gekarameliseerde appel recept
Wil je enkel 't gekarameliseerde appel recept? Volg dan alleen stap twee, waanzinnig lekker voor door de yoghurt bij 't ontbijt of tussendoor. Warme appel met kaneel en eventueel wat noten, zó klaar, en perfect appel recept voor't weekend.
Bladerdeeg! Dit kan je ook gebruiken in plaats van de appel te vullen met het appel mengsel. Duw het bladerdeeg als een soort bakje in een cupcake vorm en vul met de gekarameliseerde appel, bak je bladerdeegtaartjes met appel in een kwartier klaar.
Ook lekker: ijs recept zonder ijsmachine!
Dessert met appel en kaneel
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak eerst de crumble, meng de bloem samen met de, haver, suiker, kaneel en boter in een kom tot een kruimig mengsel.
- Schil vier appels en snij klein. Bak de stukjes appel met kaneel, bruine suiker en boter in een pan. In tien minuten is de gekarameliseerde appel klaar.
- Snij van de overige appels de bovenkant af, het klokhuis eruit en haal de binnenkant leeg. Zet de appels in een ovenschaal en verdeel de gekarameliseerde appel in en over de lege appels, bewaar de karamelsaus die overblijft in de pan. Leg op en rondom de appels de crumble. Zet in de oven en bak de gevulde appels in een kwartier gaar.
Tip! Eet de appel en kaneel warm met ijs, de overige crumble en karamelsaus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?