Watermeloen met geitenkaas en rucola
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
Watermeloen met geitenkaas en rucola, super simpel en super lekker met gekruide worstjes. Ik gebruik de Little Willies van de Vegetarische slager maar neem vooral je eigen favoriet. Lekker uit de pan of van de bbq.
Zelf balsamico siroop maken
Balsamico en watermeloen gaan heel goed samen, zelf balsamico siroop maken is heel makkelijk en past perfect bij deze watermeloen geitenkaas salade.
Doe 200 ml balsamico azijn samen met 1 tl suiker in een klein pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat de balsamico net zo lang inkoken tot het dikker wordt. Dit kan een minuut of 6 duren. De balsamico stroop zal dikker worden zodra deze afkoelt. Schenk over de salade of dip met een stuk Parmezaanse kaas. Zó maak je zelf balsamico siroop.
Net even anders: rijstsalade met watermeloen en feta.
Watermeloen geitenkaas salade
- Snijd de watermeloen in kleine blokjes en rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Bereid de balsamico-stroop en bak de worstjes in een scheutje olijfolie of op de bbq.
- Verdeel de rucola en watermeloen over de borden. Verkruimel de zachte geitenkaas erover en voeg de geroosterde pompoenpitten toe. Serveer de salade met de worstjes en schenk de balsamico-stroop apart.
Tip: Maak je zomerse salade compleet met een stuk geroosterd brood en nog iets van de bbq.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?