Watermeloen met geitenkaas en rucola

Watermeloen met geitenkaas en rucola

Met pompoenpitten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min

Watermeloen met geitenkaas en rucola, super simpel en super lekker met gekruide worstjes. Ik gebruik de Little Willies van de Vegetarische slager maar neem vooral je eigen favoriet. Lekker uit de pan of van de bbq.

Zelf balsamico siroop maken

Balsamico en watermeloen gaan heel goed samen, zelf balsamico siroop maken is heel makkelijk en past perfect bij deze watermeloen geitenkaas salade.

Doe 200 ml balsamico azijn samen met 1 tl suiker in een klein pannetje en breng langzaam aan de kook. Laat de balsamico net zo lang inkoken tot het dikker wordt. Dit kan een minuut of 6 duren. De balsamico stroop zal dikker worden zodra deze afkoelt. Schenk over de salade of dip met een stuk Parmezaanse kaas. Zó maak je zelf balsamico siroop.

Ingrediënten

  • 500 gr blokjes watermeloen
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 85 gr rucola
  • 8 worstjes
  • 50 gr pompoenpitten
  • 200 ml balsamico azijn
  • 1 tl suiker

Zo maak je watermeloen salade met balsamico

  1. Snij de watermeloen in kleine blokjes, rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Maak de balsamico stroop en bak de worstjes in een scheutje olijfolie of op de bbq.
  2. Verdeel de rucola en watermeloen over de borden, pluk de zachte geitenkaas en maak af met de geroosterde pijnboompitten. Serveer met de worstjes en schenk de balsamico stroop apart. Enjoy!

Maak je zomerse sla af met een stuk geroosterd brood en eet samen met nog iets van de bbq. Zó maak je watermeloen salade met balsamico.

Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024