Watermeloen met pistache en citroentijm
Of je nu de barbecue aansteekt in de achtertuin, het park opzoekt of op het strand gaat chillen, deze salade van watermeloen met pistache en citroentijm smaakt bij alles en overal goed. Een must try voor de zomer!
In deze watermeloensalade gebruiken we citroentijm, een ingrediënt dat je misschien niet altijd in je koelkast hebt liggen en dat ook niet altijd in de reguliere supermarkt te vinden is. Je kunt citroentijm vaak kopen bij een Turkse supermarkt. De citroentijm geeft de salade een frisse, citrusachtige smaak die het gerecht extra bijzonder maakt.
Net even anders: watermeloen met labneh en tomaat.
Ook een idee: zelfgemaakt ijs we geven je vijf tips.
Ingrediënten
- 1200 gr watermeloen
- 2 el pistachenoten
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 5 gr citroentijm
- 1 rode ui klein
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 250 gr tomaatjes mini-mix
Instructies
- Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes. Halveer de tomaten.
- Snipper de ui fijn.
- Maak de dressing door het citroensap te mengen met de olijfolie. Ris de blaadjes van de tijm en voeg deze toe aan de dressing.
- Meng de watermeloen, tomaten, ui en dressing door elkaar. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de (gepelde) pistachenoten op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze daarna fijn.
- Schep de salade in kommen en verdeel de gehakte pistachenoten erover.
- Bestrooi de salade met geraspte Parmezaanse kaas.
Maak de meloensalade eventueel extra af met fijngesneden blaadjes munt of basilicum. Serveer als verkoelend bijgerecht op een warme dag of maak lekker veel en eet als hoofdgerecht.
Ook lekker: lemon posset fris citroentoetje.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?