Watermeloen met pistache en citroentijm

Watermeloen met pistache en citroentijm

Of je nu de barbecue aansteekt in de achtertuin, het park opzoekt of op het strand gaat chillen, deze salade van watermeloen met pistache en citroentijm smaakt bij alles en overal goed. Een must try voor de zomer!

In deze watermeloensalade gebruiken we citroentijm, een ingrediënt dat je misschien niet altijd in je koelkast hebt liggen en dat ook niet altijd in de reguliere supermarkt te vinden is. Je kunt citroentijm vaak kopen bij een Turkse supermarkt. De citroentijm geeft de salade een frisse, citrusachtige smaak die het gerecht extra bijzonder maakt.

Net even anders: watermeloen met labneh en tomaat.

Ook een idee: zelfgemaakt ijs we geven je vijf tips.

Meloen tomaat pistache salade

Watermeloen met pistache en citroentijm

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Citroentijm geeft deze watermeloensalade een frisse, citrusachtige smaak. Vaak verkrijgbaar bij Turkse supermarkten als je het niet in de buurtsuper vindt.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 212

Ingrediënten

  • 1200 gr watermeloen
  • 2 el pistachenoten
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr citroentijm
  • 1 rode ui klein
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr tomaatjes mini-mix

Instructies

  • Snijd het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes. Halveer de tomaten.
  • Snipper de ui fijn.
  • Maak de dressing door het citroensap te mengen met de olijfolie. Ris de blaadjes van de tijm en voeg deze toe aan de dressing.
  • Meng de watermeloen, tomaten, ui en dressing door elkaar. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe.
  • Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de (gepelde) pistachenoten op middelhoog vuur in 5 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze daarna fijn.
  • Schep de salade in kommen en verdeel de gehakte pistachenoten erover.
  • Bestrooi de salade met geraspte Parmezaanse kaas.

Maak de meloensalade eventueel extra af met fijngesneden blaadjes munt of basilicum. Serveer als verkoelend bijgerecht op een warme dag of maak lekker veel en eet als hoofdgerecht.

Ook lekker: lemon posset fris citroentoetje.

Watermeloen tomaat pistache salade
Watermeloen tomaat en pistache salade

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025