Airfryer Wellington recept met groenten
Bereid een overheerlijke Wellington in de airfryer, perfect voor de feestdagen, gevuld met boerenkool, erwtjes en sappige paddenstoelen, omhuld in een krokante laag bladerdeeg. Dit gerecht is ideaal voor wie van groenten houdt, met de gemakkelijke bereiding in de airfryer en de heerlijke combinatie van knapperige erwten en vlezige paddenstoelen. Heb je restjes boerenkool? Maak er een frisse salade van. Als aanvulling zijn stoofpeertjes ook erg lekker. Meer inspiratie voor kerstrecepten vind je online; voor dit specifieke recept is de Inventum GF500HLD airfryer gebruikt.
Recept afdrukken
Heerlijke Airfryer Wellington met boerenkool, erwtjes en paddenstoelen in knapperig bladerdeeg. Een smakelijke groentemaaltijd voor de feestdagen!
Ingrediënten
- 1 rode ui in ringen
- 2 teen knoflook in plakjes
- 1 el olijfolie
- 300 gr gemengde paddenstoelen in plakjes
- 1 tl dragon
- 1 tl oregano
- 80 gr velderwtjes
- 1 rol bladerdeeg vers
- 40 gr boerenkool
- 1 ei
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui kort. Voeg de tenen knoflook in plakjes toe samen met de gemengde paddenstoelen.
- Voeg de dragon en oregano, peper en zout naar smaak toe en bak tot het vocht is opgenomen. Voeg de velderwtjes toe en roer het geheel door.
- Rol het bladerdeeg uit (snij op maat zodat de wellington in het airfryer mandje past). Verdeel de boerenkool over de helft van de bodem van het bladerdeeg. Verdeel het paddenstoelen mengsel over de boerenkool. Vouw de helft van het bladerdeeg over de vulling en plak de open zijkanten aan elkaar.
- Klop in een kommetje het ei los en smeer uit over de wellington. Leg de wellington op het met bakpapier beklede airfryer mandje en bak deze in 16 minuten af op 180 graden.
- Haal de wellington uit de airfryer en laat even rusten.
Voor een variatie op dit recept, maak eens onze heerlijke vega Wellington.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?