Wentelteefjes

Wentelteefjes

Varieer met poedersuiker en vers fruit
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Wentelteefjes, wie kent ze niet? Een heerlijk, simpel en snel recept. Voor de lunch of een laat ontbijt. Witbrood in een mengsel van ei, melk en kaneel gebakken. Strooi met poedersuiker of bruine basterdsuiker. Varieer met vers fruit.

Wentelteefjes voor het weekend!

In het weekend nemen we lekker de tijd voor een laat ontbijt. Wentelteefjes met banaan, aardbeien of blauwe bes. Maak af met honing of syroop, poeder- of kokosbloesemsuiker.

Gebruik wit of brioche brood of wat oud brood wat je nog hebt liggen, zonde om weg te gooien!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 40 gr boter
  • 150 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 sneetjes casinobrood wit

Wentelteefjes maken doe je zo

  1. Klop de eieren, vanillesuiker, kaneel en melk los in een kom.
  2. Snijd de korsten van de sneetjes brood. Wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel en stapel de sneetjes op een bord. Het eimengsel dat nog over is giet je over de broodstapel heen en laat intrekken.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin aan beide kanten.

Meer wentelteefjes met banaan, blauwe bes en maple siroop.

Beoordeling: 3.8. van 18 stemmen.
Please wait...