Wentelteefjes recept

Wentelteefjes recept

Boter kaneel en vanille
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 229
Naar het recept

Wentelteefjes met boter kaneel en vanille, dol op. ’n Heerlijk simpel en snel recept voor de lunch of ’n laat ontbijt. Witbrood in een mengsel van ei, melk en kaneel gebakken. Strooi met poedersuiker of bruine basterdsuiker. Varieer met vers fruit. Wentelteefjes voor in ’t weekend. Neem de tijd voor ’n laat ontbijt. Wentelteefjes ook lekker met banaan, aardbeien of blauwe bes of maak af met honing of syroop, poeder- of kokosbloesemsuiker.

Gebruik wit of brioche brood of wat oud brood wat je nog hebt liggen, zonde om weg te gooien en ’t smaakt weer heerlijk vers.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 40 gr boter
  • 150 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 4 sneetjes casinobrood wit

Wentelteefjes maken

  1. Klop de eieren, vanillesuiker, kaneel en melk los in een kom.
  2. Snij de korsten van de sneetjes brood. Wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel en stapel de sneetjes op een bord. Het eimengsel dat nog over is giet je over de broodstapel heen en laat intrekken.
  3. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin aan beide kanten. Wentelteefjes bakken doe je zo.

Wentelteefjes recept maak je zó.

Brood recepten
Ontbijt
Hollandse recepten

Ook lekker

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 39 stemmen.
Please wait...

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant