Wentelteefjes recept
Boter kaneel en vanille- Aantal:
2
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
5 min
- Klaar in:
10 min
- Kcal:
229
Wentelteefjes met boter kaneel en vanille, dol op. ’n Heerlijk simpel en snel recept voor de lunch of ’n laat ontbijt. Witbrood in een mengsel van ei, melk en kaneel gebakken. Strooi met poedersuiker of bruine basterdsuiker. Varieer met vers fruit.
Wentelteefjes voor in ’t weekend
Neem de tijd voor ’n laat ontbijt. Wentelteefjes ook lekker met banaan, aardbeien of blauwe bes of maak af met honing of syroop, poeder- of kokosbloesemsuiker. Gebruik wit of brioche brood of wat oud brood wat je nog hebt liggen, zonde om weg te gooien en ’t smaakt weer heerlijk vers.
Wentelteefjes maken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 40 gr boter
- 150 ml melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 4 sneetjes casinobrood wit
Instructies
- Klop de eieren, vanillesuiker, kaneel en melk los in een kom.
- Snij de korsten van de sneetjes brood. Wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel en stapel de sneetjes op een bord. Het eimengsel dat nog over is giet je over de broodstapel heen en laat intrekken.
- Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin aan beide kanten. Wentelteefjes bakken doe je zo.