Wentelteefjes van stokbrood

Wentelteefjes van stokbrood

Wentelteefjes bakken met stokbrood is zo eenvoudig, vooral wanneer je ze serveert met heerlijke lemoncurd. Dit super simpele recept wordt meestal gemaakt met oud brood, maar deze keer gebruiken we een lekker vers stokbrood van de bakker of bakken we er zelf eentje af.

De toevoeging van citroenrasp en -sap geeft de wentelteefjes een heerlijk frisse smaak. Een potje lemoncurd staat meestal in de voorraadkast, en anders kun je het makkelijk zelf maken.

Probeer ook eens ons recept voor zelfgemaakte lemoncurd, een typisch Engelse lekkernij met citroen, boter, ei en witte basterdsuiker.

Tip: dit recept voor wentelteefjes met stokbrood is veelzijdig en kan met allerlei soorten brood gemaakt worden, zoals brioche of melkbrood.

Wentelteefjes bakken stokbrood

Wentelteefjes van stokbrood

4.6 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Wentelteefjes bakken met stokbrood en lemoncurd met citroen het rasp en sap, een simpel en snel te maken recept.
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 3 personen
calorieën 630

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 gr boter
  • 200 ml melk
  • 1 citroen het rasp en sap
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 stokbrood
  • lemon curd
  • poedersuiker

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom samen met de melk, vanillesuiker, citroenrasp en 2 eetlepels sap.
  • Snijd het stokbrood in stukken en wentel ze door het eimengsel, laat ze kort weken.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de sneetjes stokbrood goudbruin aan beide kanten.
  • Schep de wentelteefjes op een bord en serveer ze met een lepel lemon curd en een snuf poedersuiker. Wentelteefjes bakken met stokbrood is zo eenvoudig.

Inspiratie: gezonde taart voor het ontbijt. Taart gemaakt van o.a. muesli, havervlokken, zaden, granen en of noten. Yoghurt, limoen of cacao.

Wentelteefjes bakken met stokbrood
Wentelteefjes van stokbrood

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter