Wentelteefjes met banaan, blauwe bes en maple siroop

Wentelteefjes met een twist
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Lekker de tijd nemen in het weekend voor een laat ontbijt. Wentelteefjes met banaan, blauwe bes en maple siroop zijn om je vingers bij af te likken zo lekker!
Gebruik wit of brioche brood of wat oud brood wat je nog hebt liggen, zonde om weg te gooien! Strooi met poedersuiker of kokosbloesemsuiker.

Wentelteefjes met een frisse twist, Griekse yoghurt!

De Griekse yoghurt geeft net een extra frisse twist aan je wentelteefjes. Schep een flinke klodder tussen de gebakken boterhammen en stapel met de banaan, blauwe bes en maple siroop. Tot slot lekker wat suiker. Enjoy!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 40 gr boter
  • 250 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 8 sneetjes casinobrood (wit)
  • Bakje blauwe bessen
  • 2 bananen
  • Maple siroop
  • Poedersuiker

Bereidingswijze

  1. 1Het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk klop je los in een diep bord.
  2. 2Vervolgens snijd je de korsten van de sneetjes casinobrood. Wentel de sneetjes één voor één door het eimengsel en stapel de sneetjes op een bord. Het eimengsel nog over is, giet je over de broodstapel heen. Laat dit lekker intrekken.
  3. 3Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de wentelteefjes goudbruin in 5 minuten. Halverwege deze 5 minuten draai je de wentelteefjes een keer om, zodat beide kanten een mooie kleur krijgen.
  4. 4Leg je wentelteefje op een bord, beleg met banaan, blauwe bes en maple siroop en leg hier nog een gebakken boterham op en stapel met de banaan, blauwe bes en maple siroop en herhaal dat nog een keer. Tot slot lekker wat suiker. Enjoy!
Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...