Witlof met ham en kaas

Uit de oven
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Maak deze witlof met ham en kaas in no time klaar, traditioneel op tafel, makkelijk en snel.

Witlof koken, zo doe je dat!

Witlof kan op zoveel manieren, koken is lekker maar er is zoveel meer om witlof te bereiden. Witlof, een wat bittere groente die heerlijk is om rauw te eten als salade of uit de oven, roerbakken, stomen of stoven. Witlof een groente die je op veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Kook je de witlof in z’n geheel dan kook je de lof in 15 minuten, snij je de lof in kleine stukjes dan ben je in 10 minuten klaar. De kooktijd hangt dus af van het snijden van de witlof.

Recept voor witlof, minder bitter

Wil je de witlof iets minder bitter maar wat zoeter maken? Je kunt een scheutje melk toevoegen aan het kokende water. Giet daarna de witlof goed af met een vergiet. Favoriet bij de kids! Serveer met ei en aardappelpuree.

Al eens gedacht aan een amuse of hapje van witlof?

Ingrediënten

  • 8 struiken witlof
  • 8 plakjes ham
  • 8 plakjes belegen kaas
  • 25 gr boter

Bereidingswijze witlof met ham en kaas uit de oven

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op het vuur. Verwijder de bitterpunten, het kontje van de witlof en wacht tot het water kookt. Voeg de witlof aan het water toe, 10 minuten. De lof zal verder garen in de oven.
  2. 2Laat de witlof goed uitlekken. Wikkel de lof in de plakjes ham en vervolgens in de plakjes kaas. Vet een ovenschaal in met boter en leg de ingepakte witlof naast elkaar in de ovenschaal. Bak in 5 minuten goudbruin.
Beoordeling: 4.0. van 5 stemmen.
Please wait...