Witlof met ham en kaas
Uit de oven- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
15 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
236
Maak deze witlof met ham en kaas uit de oven in no time klaar. Traditioneel op tafel, ’n makkelijk en snel witlof recept.
Witlof recept
Witlof recept, ’t kan op zoveel manieren, witlof een iets wat bittere groente die heerlijk is om rauw te eten als salade of uit de oven, roerbakken, stomen of stoven. Kook je de witlof in z’n geheel dan kook je de lof in 15 minuten, snij je de lof in kleine stukjes dan ben je in 10 minuten klaar. De kooktijd hangt dus af van het snijden van de witlof.
Witlof minder bitter maken doe je met een scheut melk. Voeg toe aan ’t kokende water. Favoriet bij kids. Serveer met ei en aardappelpuree.
Ook lekker: Witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten.
Witlof met ham en kaas
Ingrediënten
- 8 struiken witlof
- 8 plakjes ham
- 8 plakjes belegen kaas
- 25 gr boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op het vuur. Verwijder de bitterpunten, het kontje van de witlof en wacht tot het water kookt. Voeg de witlof aan het water toe, 10 minuten. De lof zal verder garen in de oven.
- Laat de witlof goed uitlekken. Wikkel de lof in de plakjes ham en vervolgens in de plakjes kaas. Vet een ovenschaal in met boter en leg de ingepakte witlof naast elkaar in de ovenschaal. Bak in 5 minuten goudbruin. Witlof met ham en kaas uit de oven maak je zó.
Ook lekker: Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt geroosterde pecannoten recept als bijgerecht of gezonde maaltijdsalade met ’n stuk brood en gezouten boter.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen