Snelle witlof met ham en kaas
Witlof recept: zo veelzijdig! Witlof is een licht bittere groente die heerlijk is in salades, uit de oven, geroerbakt, gestoomd of gestoofd. Kook je de witlof in z'n geheel, dan is deze in 15 minuten gaar. Snij je de witlof in kleine stukjes, dan ben je in 10 minuten klaar. De kooktijd hangt dus af van hoe je de witlof snijdt.
Wil je de witlof minder bitter maken? Voeg dan een scheut melk toe aan het kokende water. Dit maakt de witlof zachter van smaak, een favoriet bij kinderen. Serveer met ei en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Ook lekker: witlofblaadjes met geitenkaas en walnoten.
Ingrediënten
- 8 struiken witlof
- 8 plakjes ham
- 8 plakjes belegen kaas
- 25 gr boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pan met water op het vuur. Verwijder de bitterpunten, het kontje van de witlof en wacht tot het water kookt. Voeg de witlof aan het water toe, 10 minuten. De lof zal verder garen in de oven.
- Laat de witlof goed uitlekken. Wikkel de lof in de plakjes ham en vervolgens in de plakjes kaas. Vet een ovenschaal in met boter en leg de ingepakte witlof naast elkaar in de ovenschaal. Bak in 5 minuten goudbruin. Witlof met ham en kaas uit de oven maak je zó.
Ook lekker: snelle witlofsalade met appel ei, yoghurt en geroosterde pecannoten als bijgerecht of gezonde maaltijdsalade met een stuk brood en gezouten boter.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?