Witlof met port salut en aardappeltjes

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Deze heerlijke Hollandse maaltijd met aardappeltjes en witlof met port salut is zo eenvoudig en goed van smaak. Met dit recept maak je de witlof eens op een andere manier. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer Hollandse gerechten? Kijk dan eens bij onze Hollandse recepten.

IMG_3199

Ingrediënten

  • 4 stuks witlof
  • 200 gram port salut
  • 1 tuinkruiden bouillontablet
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 8 plakjes bacon of ham
  • 700 gram voorgekookte aardappeltjes
  • Handje bieslook

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de port salut in 8 plakjes en was de witlof. Breng een pan met water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Kook de witlof hierin in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap2

Giet het kookwater af en laat de witlof iets afkoelen voordat je ze in de lengte halveert. Leg de witlof met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Leg op iedere witlof een dubbelgevouwen plakje bacon of ham, leg de plakjes port salut over de witlof en bestrijk ze met een beetje mosterd.

Stap3

Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep de bieslook door de aardappeltjes en serveer ze met de witlof.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab