Witlof met port salut en aardappeltjes

Kaaslof
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Deze heerlijke Hollandse maaltijd met piepers en witlof met port salut is zo eenvoudig en goed van smaak. Met dit recept maak je de witlof eens op een andere manier.

Kaaslof

Kaaslof is een simpele ovenschotel, zo gepiept! De oven doet het meeste werk.

Ingrediënten

  • 4 stuks witlof
  • 200 gr port salut
  • 1 groenten bouillontablet
  • 2 el grove mosterd
  • 8 plakjes bacon
  • 700 gr voorgekookte aardappeltjes
  • handje bieslook

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de port salut in 8 plakjes en was de witlof. Breng een pan met water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Kook de witlof hierin in ongeveer 5 minuten gaar.
  2. 2Giet het kookwater af en laat de witlof iets afkoelen voordat je ze in de lengte halveert. Leg de witlof met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Leg op iedere witlof een dubbelgevouwen plakje bacon of ham, leg de plakjes port salut over de witlof en bestrijk ze met een beetje mosterd.
  3. 3Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep de bieslook door de aardappeltjes en serveer ze met de witlof.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...