Witlof met port salut en aardappeltjes
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 390
Witlof met port salut en aardappeltjes mosterd en bacon, 'n Hollandse maaltijd eenvoudig te maken, een simpel recept.
Witlof met 'n zachte kaas
Witlof met 'n zachte kaas ofwel port salut uit de oven. De kaas met 'n oranje korst die je er wel even vanaf moet halen. Makkelijke ovenschotel, zo gepiept. De oven doet het meeste werk.
Zo maak je de witlof
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de port salut in 8 plakjes en was de witlof. Breng een pan met water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Kook de witlof hierin in ongeveer 5 minuten gaar.
- Giet het kookwater af en laat de witlof iets afkoelen voordat je ze in de lengte halveert. Leg de witlof met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Leg op iedere witlof een dubbelgevouwen plakje bacon of ham, leg de plakjes port salut over de witlof en bestrijk ze met een beetje mosterd.
- Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven. Kook ondertussen de aardappeltjes gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Schep de bieslook door de aardappeltjes en eet direct. Zo maak je de witlof.
Ook lekker: Spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas. Een lekkere pasta met wit- of roodlof of een mix daarvan. Favoriete pasta en zeker ook kidsproof.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?