Witlof ovenschotel met bloemkool
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 225
Aardappel bloemkoolpuree met lof
- Schil de aardappelen snij in stukken, was en snij de bloemkool en kook samen in een pan kokend water gaar. Was en snij de witlof, halveer en verwijder het harde stuk uit de stronk. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm de melk en stamp hier de aardappelen en bloemkool in samen met een scheutje olijfolie, peper en zout naar smaak.
- Doe de aardappel bloemkoolpuree in een ovenschaal en leg hier de stronken witlof op. Verdeel de mascarpone over de witlof en zet in de oven voor zo'n 20 minuten totdat de kaas gesmolten is, een krokant korstje heeft en de witlof beetgaar is.
Klaar is ie, aardappel bloemkoolpuree met lof, zó maak je 't.
Varieer met de kaas gebruik eens een pikante gorgonzola, zo heb je 'n pittig bloemkool witlof gerecht, aanrader!
Ook lekker: Spaghetti met witlof of probeer ook eens bloemkool uit de oven met kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?