Witlof ovenschotel met bloemkool

Witlof ovenschotel met bloemkool

En gorgonzola
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 225

Witlof ovenschotel met bloemkool en gorgonzola kaas. Super lekker groentegerecht wat eenvoudig te maken is. Heerlijk en makkelijke bloemkoolpuree met lof uit één pan of ovenschaal op tafel.

Witlof met gorgonzola

Witlof met gorgonzola recept smaakt zacht en romig. Lekker en simpel winterrecept.

Ingrediënten

  • 4 grote aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 4 stronken witlof
  • 50 ml melk
  • 100 gr gorgonzola
  • extra vergine olijfolie
  • verse peper
Witlof ovenschotel met bloemkool recept
Witlof ovenschotel met bloemkool simpel recept

Aardappel bloemkoolpuree met lof

  1. Schil de aardappelen snij in stukken, was en snij de bloemkool en kook samen in een pan kokend water gaar. Was en snij de witlof, halveer en verwijder het harde stuk uit de stronk. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwarm de melk en stamp hier de aardappelen en bloemkool in samen met een scheutje olijfolie, peper en zout naar smaak.
  3. Doe de aardappel bloemkoolpuree in een ovenschaal en leg hier de stronken witlof op. Verdeel de mascarpone over de witlof en zet in de oven voor zo’n 20 minuten totdat de kaas gesmolten is, een krokant korstje heeft en de witlof beetgaar is.

Klaar is ie, aardappel bloemkoolpuree met lof, zó maak je ’t.

Varieer met de kaas gebruik eens een pikante gorgonzola, zo heb je ’n pittig bloemkool witlof gerecht, aanrader!
Ook lekker: Spaghetti met witlof of probeer ook eens bloemkool uit de oven met kaas.

Beoordeling: 3.0. van 13 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024