Witlofkoekjes met knoflook en kaas

Witlofkoekjes met knoflook en kaas

Groentekoeken
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 170

Witlofkoekjes met knoflook en kaas ofwel groentekoeken. Met een dot crème fraîche en eigen invulling naar keuze. Een koek met witlof, verrassend lekker en gezond recept.

Groentekoekjes

Groentekoekjes recept, maak ze als bijgerecht of voor de lunch. Van allerlei groenten kan je de groentekoekjes maken. Bak de koekjes krokant van buiten en zacht van binnen. Eet met een lekkere dip.

Mochten de koekjes uit elkaar vallen tijdens het maken ervan, meng dan met een extra lepel paneer.

Ingrediënten

  • 4 flinke stronken witlof
  • 4 el crème fraîche
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 tenen knoflook gehakt
  • 4 el geraspte extra belegen kaas
  • 6 – 8 el broodkruim/paneermeel
  • olijfolie
Witlofkoekjes knoflook en kaas recept

Zo maak je koekjes van witlof

  1. Snij de witlof in dunne reepjes van zo’n 3 mm. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met verse peper en een snuf zout. Laat een kwartier staan zodat het broodkruim tijd heeft om te binden.
  2. Verwarm een koekenpan met dikke bodem met een scheutje olijfolie, vorm de koekjes, druk stevig aan en leg in de pan. Bak op middelhoog vuur goudbruin in zo’n 5 minuten per kant. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Zó maak je koekjes van witlof.

Met dit recept maak je 16 koekjes van witlof van zo’n 8 cm. Maak af met een dot zure room of een andere lekkere dip.

Witlof koekjes uit ’t boek Mari plukt de dag van Mari Maris.

Beoordeling: 4.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024