Witlofsoep met room en gember

Witlofsoep met room en gember

Deze witlofsoep met room en gember heeft een lichte pit, zonder bitter te zijn. De romige structuur en subtiele gembersmaak zorgen voor een verrassend zachte en verwarmende soep. Het is een heerlijk luchtig gerecht, perfect als voorgerecht of lichte lunch. Dankzij de room wordt de soep fluweelzacht, terwijl de gember een subtiele kick toevoegt. Wil je een wat dikkere, stevigere soep? Laat dan een deel van de bouillon achterwege voor een extra volle textuur. Geniet van deze smaakvolle en lekkerste witlofsoep met een twist!

Witlof: je houdt ervan of niet. Deze frisse, licht bittere groente is veelzijdig en smaakt heerlijk zowel rauw als gekookt. Witlofsoep is verrassend makkelijk om te maken en krijgt een heerlijke romige textuur door een scheutje room. Wil je extra diepgang en een hartige touch? Voeg dan krokant gebakken spekjes toe voor een romige witlofsoep met spekjes. Ook een lepel mosterd kan zorgen voor net dat beetje extra pit. Serveer met een stuk knapperig brood en geniet van deze romige witlofsoep, precies zoals jij ‘m het lekkerst vindt!

Ook lekker: spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas.

Witlofsoep

Witlofsoep

3.6 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Romig, smaakvol en met een subtiele kick: witlofsoep met room en gember. Absoluut niet bitter, maar vol lof! Een makkelijk soeprecept.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 230

Ingrediënten

  • 500 gr witlof
  • 1 aardappel
  • 3 cm gember vers
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lit uienbouillon gistvrij
  • 150 ml room plantaardig
  • olijfolie

Instructies

  • Spoel de witlof af en snij klein. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember, pel en snipper de ui en knoflook.
  • Bak de ui en knoflook aan in een soeppan met een scheut olijfolie. Voeg de witlof en de andere ingrediënten, gember en aardappel toe en stoof kort.
  • Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes koken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Maak de soep glad met een staafmixer, proef en breng op smaak met peper vers gemalen uit de molen.
  • Maak de witlofsoep af met room en schep in kommen.

Als topping zijn krokant gebakken uitjes erg lekker voor 'n crunch of neem een hand grof gehakte walnoten en een stuk pittige kaas zoals roquefort wat je brokkelt over de soep.

Maak ook eens: gestoofde witlof met venkel en stroop of klassiek witlof met ham en kaas.

Witlofsoep maken
Witlofsoep met room en gember eten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.58 from 7 votes (7 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly maart 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025