Witlofsoep met room en gember
Een beetje pit maar absoluut niet bitter, witlofsoep met room en gember. Lekker licht en romig soep recept, vol lof! Hou je van een stevige soep hou dan een beetje bouillon achterwege.
Je houdt ervan of niet, witlof. Het is een frisse, licht bittere groente die je gekookt maar ook prima rauw kan eten. Witlofsoep maken is heel makkelijk. Zelf kan je nog variëren en ingrediënten toevoegen zoals mosterd en spekjes.
Ook lekker: spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas.
Ingrediënten
- 500 gr witlof
- 1 aardappel
- 3 cm gember vers
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 lit uienbouillon gistvrij
- 150 ml room plantaardig
- olijfolie
Instructies
- Spoel de witlof af en snij klein. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember, pel en snipper de ui en knoflook.
- Bak de ui en knoflook aan in een soeppan met een scheut olijfolie. Voeg de witlof en de andere ingrediënten, gember en aardappel toe en stoof kort.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes koken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Maak de soep glad met een staafmixer, proef en breng op smaak met peper vers gemalen uit de molen.
- Maak de witlofsoep af met room en schep in kommen.
Als topping zijn krokant gebakken uitjes erg lekker voor 'n crunch of neem een hand grof gehakte walnoten en een stuk pittige kaas zoals roquefort wat je brokkelt over de soep.
Maak ook eens: gestoofde witlof met venkel en stroop.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?