Witlofsoep met room en gember
Deze witlofsoep met room en gember heeft een lichte pit, zonder bitter te zijn. De romige structuur en subtiele gembersmaak zorgen voor een verrassend zachte en verwarmende soep. Het is een heerlijk luchtig gerecht, perfect als voorgerecht of lichte lunch. Dankzij de room wordt de soep fluweelzacht, terwijl de gember een subtiele kick toevoegt. Wil je een wat dikkere, stevigere soep? Laat dan een deel van de bouillon achterwege voor een extra volle textuur. Geniet van deze smaakvolle en lekkerste witlofsoep met een twist!
Witlof: je houdt ervan of niet. Deze frisse, licht bittere groente is veelzijdig en smaakt heerlijk zowel rauw als gekookt. Witlofsoep is verrassend makkelijk om te maken en krijgt een heerlijke romige textuur door een scheutje room. Wil je extra diepgang en een hartige touch? Voeg dan krokant gebakken spekjes toe voor een romige witlofsoep met spekjes. Ook een lepel mosterd kan zorgen voor net dat beetje extra pit. Serveer met een stuk knapperig brood en geniet van deze romige witlofsoep, precies zoals jij ‘m het lekkerst vindt!
Ook lekker: spaghetti met witlof en pittige harde geitenkaas.
Ingrediënten
- 500 gr witlof
- 1 aardappel
- 3 cm gember vers
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 lit uienbouillon gistvrij
- 150 ml room plantaardig
- olijfolie
Instructies
- Spoel de witlof af en snij klein. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Schil de gember, pel en snipper de ui en knoflook.
- Bak de ui en knoflook aan in een soeppan met een scheut olijfolie. Voeg de witlof en de andere ingrediënten, gember en aardappel toe en stoof kort.
- Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes koken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Maak de soep glad met een staafmixer, proef en breng op smaak met peper vers gemalen uit de molen.
- Maak de witlofsoep af met room en schep in kommen.
Als topping zijn krokant gebakken uitjes erg lekker voor 'n crunch of neem een hand grof gehakte walnoten en een stuk pittige kaas zoals roquefort wat je brokkelt over de soep.
Maak ook eens: gestoofde witlof met venkel en stroop of klassiek witlof met ham en kaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?