Witte chocolade botercrème

Witte chocolade botercrème

Zo maak je luchtige witte chocolade botercrème, een favoriet voor op een beschuit, maar ook geweldig als topping of vulling voor een taart of cupcake. Deze botercrème is romig, zoet en heerlijk luchtig. Perfect voor Moederdag met verse aardbeien - maar eerlijk is eerlijk, we maken ‘m ook gewoon op een doordeweekse dag - als we zin hebben in iets lekkers, bijvoorbeeld op toast of als topping voor een baksel.

Wat je nodig hebt? Niet veel. Alleen een beetje geduld tijdens het opkloppen. Want juist dat maakt ‘m zo luchtig. Wij gebruiken Blue Band Goede Start - 100% plantaardig en met 8 vitamines. Lekker én verantwoord.

En als je dan toch lekker bezig bent: probeer ook eens toast met zoete ricotta en blauwe bessen. Echt zo’n easy peasy lunch (of laat ontbijt) waar je blij van wordt. Fris, romig en net even anders.

Chocolade botercreme

Chocolade botercreme

4.5 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf een heerlijke witte chocolade botercrème, luchtige crème van witte chocola. Ideaal voor Moederdag met verse aardbeien!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 5 personen
calorieën 235

Ingrediënten

  • 75 gr zachte boter (vegan)
  • 75 gr chocolade wit
  • 200 gr aardbeien
  • 5 beschuiten of crackers

Instructies

  • Zorg dat de boter zacht is. Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen en klop ondertussen de boter.
  • Klop de boter in een kom goed luchtig met een handmixer tot de boter lichtgeel en romig wordt.
  • Meng de gesmolten witte chocolade al kloppend door de boter tot het goed smeerbaar is.
  • Smeer een dot witte chocolade botercreme over de beschuitjes. Was en snij de aardbeien in kleine stukjes en beleg elk beschuit hiermee.

Heb je verse munt in huis? Of wat fruit, zoals blauwe bessen of plakjes peer? Perfect! Leg het op een cracker of een getoast sneetje brood met een flinke dot witte chocoladeboter – echt genieten.

Ook lekker: een hartige twist! Luchtig geklopte boter met mosterd en een snuf grof zeezout. Heerlijk op een warm knapperig broodje voor een crispy bite met pit.

Chocolade botercreme
Chocolade botercreme maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.45 from 9 votes (9 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

0 procent btw op groente en fruit
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren september oktober 2025