Witte chocolade botercrème
Zo maak je zelf luchtig witte chocolade botercrème voor op een beschuit of voor op of tussen een baksel. Een heerlijk luchtige zoete crème van boter en chocolade. Favoriet voor Moederdag met verse aardbeien.
Deze botercrème met witte chocolade is eigenlijk heel erg simpel om te maken. Je hebt vooral even wat geduld nodig tijdens het opkloppen. Neem Blue Band Goede Start, 100% plantaardig en met 8 vitamines.
Ook lekker: toast met zoete ricotta en blauwe bessen, ’n easy peasy lunch recept, verrassend lekker. Oók als laat ontbijt past dit toast recept perfect.
Ingrediënten
- 75 gr zachte boter (vegan)
- 75 gr chocolade wit
- 200 gr aardbeien
- 5 beschuiten of crackers
Instructies
- Zorg dat de boter zacht is. Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen en klop ondertussen de boter.
- Klop de boter in een kom goed luchtig met een handmixer tot de boter lichtgeel en romig wordt.
- Meng de gesmolten witte chocolade al kloppend door de boter tot het goed smeerbaar is.
- Smeer een dot witte chocolade botercreme over de beschuitjes. Was en snij de aardbeien in kleine stukjes en beleg elk beschuit hiermee.
Heb je verse munt of ander fruit zoals blauwe bes of peer in huis? Crackers of getoaste boterhammen, het past perfect met een dot witte chocoladeboter.
Ook lekker: luchtig geklopte boter hartig met mosterd en grof zeezout voor een crispy bite.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?