
Witte chocolade botercrème
Zo maak je luchtige witte chocolade botercrème, een favoriet voor op een beschuit, maar ook geweldig als topping of vulling voor een taart of cupcake. Deze botercrème is romig, zoet en heerlijk luchtig. Perfect voor Moederdag met verse aardbeien - maar eerlijk is eerlijk, we maken ‘m ook gewoon op een doordeweekse dag - als we zin hebben in iets lekkers, bijvoorbeeld op toast of als topping voor een baksel.
Wat je nodig hebt? Niet veel. Alleen een beetje geduld tijdens het opkloppen. Want juist dat maakt ‘m zo luchtig. Wij gebruiken Blue Band Goede Start - 100% plantaardig en met 8 vitamines. Lekker én verantwoord.
En als je dan toch lekker bezig bent: probeer ook eens toast met zoete ricotta en blauwe bessen. Echt zo’n easy peasy lunch (of laat ontbijt) waar je blij van wordt. Fris, romig en net even anders.

Ingrediënten
- 75 gr zachte boter (vegan)
- 75 gr chocolade wit
- 200 gr aardbeien
- 5 beschuiten of crackers
Instructies
- Zorg dat de boter zacht is. Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Laat de chocolade iets afkoelen en klop ondertussen de boter.
- Klop de boter in een kom goed luchtig met een handmixer tot de boter lichtgeel en romig wordt.
- Meng de gesmolten witte chocolade al kloppend door de boter tot het goed smeerbaar is.
- Smeer een dot witte chocolade botercreme over de beschuitjes. Was en snij de aardbeien in kleine stukjes en beleg elk beschuit hiermee.
Heb je verse munt in huis? Of wat fruit, zoals blauwe bessen of plakjes peer? Perfect! Leg het op een cracker of een getoast sneetje brood met een flinke dot witte chocoladeboter – echt genieten.
Ook lekker: een hartige twist! Luchtig geklopte boter met mosterd en een snuf grof zeezout. Heerlijk op een warm knapperig broodje voor een crispy bite met pit.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





