Worstjes in tomatensaus (tapas)

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Kleine worstjes in heerlijke tomatensaus. Lekker als bijgerecht of tapasgerecht.

Tip: Ook lekker met een salade en wat brood of patatas bravas.

Ingrediënten

  • 5 dunne worstjes
  • Blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pot zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

Stap1

Lek de zongedroogde tomaten uit en bewaar 1 eetlepel olie hiervan. Doe de eetlepel olie in een pak en snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook in de pan met olie.

Stap2

Voeg de tomatenpuree toe aan de knoflook en ui. Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan de pan. Giet er 150 ml water bij en laat het een paar minuten zachtjes doorkoken. Doe naar smaak peper, zout en suiker bij het tomatenmengsel.

Stap3

Snij de worstjes in drieën en bak ze bruin. Verdeel de tomatensaus over 4 schaaltjes en leg de worstjes er in.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab