Wortel-kaneel cake

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 10 / 20
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 50m
  • Klaar in: 1:05 h

Cake gezond en dan ook nog lekker? Ja tegenwoordig kan het! Deze wortelcake smaakt heerlijk, maar niet naar wortel. Wortel is één van de gezonde zoetmakers in dit recept. Verder smaakt het vooral naar kaneel. Het recept bestaat verder alleen maar uit gezonde ingrediënten. Onbezorgd smullen dus!

* Voor dit recept heb je een cakeblik en of bakpapier nodig.

Ingrediënten

  • 250 gram volkoren (spelt)meel
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 snufje zeezout
  • 2 tl kaneel
  • 80 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 115 gram olie
  • 90 gram gedroogde dadels
  • 5 middelgrote wortels
  • 3 rijpe bananen
  • 120 ml sinaasappelsap (liefst versgeperst)

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap2

Snij de dadels heel fijn, hak de walnoten heel fijn en rasp de wortels.

Stap3

Pureer de bananen en mix de sinaasappelsap er door heen.

Stap4

Meng het meel, zeezout, kaneel, dadels, bakpoeder en walnoten door elkaar en voeg de olie toe.

Stap5

Voeg langzaam de bananenpuree toe en voeg als laatste de wortels toe.

Stap6

Doe het mengsel in een ingevette bakblik en zet het voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

68

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab