Wortel kaneel cake

Met gezonde zoetmakers

Wortel-kaneel cake recept
  • Aantal: 15
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur

Wortel kaneel cake met gezonde zoetmakers, smaakt perfect en past perfect op ’t werk voor tussendoor. Een compacte bite met crunchy walnoten, wortel, sinaasappel, kaneel en banaan, lekker en gezond wortel koek recept.

Vegan carrot cake recept

Vegan carrot cake recept van oorsprong Amerikaans, maar overal favoriet. Met enkel gezonde en vegan ingrediënten. Perfect voor tussendoor, super simpel te maken en veel voor de hele week. Geef mee naar school of voor een snel ontbijt. Vegan carrot cake maak ’t zelf!

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren speltmeel
  • 16 gr bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 80 gr walnoten, ongebrand en zoutloos
  • 115 gr zonnebloemolie
  • 90 gr gedroogde dadels
  • 450 gr wortels
  • 3 bananen
  • 120 ml sap van sinaasappels
Wortel-kaneel cake simpel recept

Zo maak je suikervrije wortelcake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, snij de dadels en walnoten fijn en rasp de wortels. Pers het sap van sinaasappels.
  2. Pureer de bananen en mix met het sinaasappelsap. Meng het meel, kaneel, dadels, bakpoeder en walnoten door elkaar en schenk de olie erbij. Voeg de bananenpuree toe en schep als laatst de wortels bij het mengsel.
  3. Schenk het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik en zet het voor 50 minuten in de voorverwarmde oven. Zo maak je suikervrije wortelcake als gezond tussendoortje, enjoy!

Maar liefst 48 vierkante bite’s uit dit wortel kaneel cake recept!

Wil je deze wortelcake glutenvrij maken, gebruik bruine rijstmeel in plaats van volkoren speltmeel, ook erg lekker!

Meer wortelcake? Wortelcake maken met sinaasappel mascarpone.

Beoordeling: 3.8. van 44 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. Emel 3 juli 2020 at 21:59 - Reply

    Hola! Bedoel je 115 gr of ml zonnebloemolie? Ik zou dit wortel kaneel cake recept graag willen maken, maar het zou zonde zijn als ’t niet goed lukt. Ik hoor het graag :)

  2. Albertien 24 september 2020 at 17:12 - Reply

    Hoe groot moet het bakblik zijn? Of bedoel je een cakeblik?

  3. Yvonne 3 maart 2021 at 13:47 - Reply

    Heerlijk!!! Maar bereidingstijd 10 minuten… bij mij eerder ruim 30🙃 maar evengoed een heel fijn recept! Bedankt

    • Miranda Bernáth 3 maart 2021 at 14:40 - Reply

      Haha, dank Yvonne! Qua tijd zal ’t toch voor iedereen anders zijn, ik ben best fanatiek..

  4. Yvonne 17 september 2021 at 18:43 - Reply

    Lekker recept, resultaat is stevig en smeuïg, daar houd ik van! Niet te zoet dus een heerlijk gezond tussendoortje wat mij betreft! Ik had geen sinaasappels, dus citroensap, water en honing gebruikt.

  5. Joes 23 februari 2023 at 12:56 - Reply

    Lekker recept. Kan je het ook een paar dagen bewaren.. in een plastic bakje of in de koelkast?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter