Wortelcake met pistache

Wortelcake met pistache

En roomkaasglazuur
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
  • Kcal: 690

Wortelcake met pistache en roomkaasglazuur is makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van pistache. Carrotcake met glazuur, echt lekker joh!

Wortelcake met roomkaasglazuur

Roomkaasglazuur, heerlijk om ’n taart of cake mee af te smeren afgetopt met krokante pistache en gesuikerde wortel reepjes. Neem voor de wortelcake een cakeblik van zo’n 25 cm, rasp en mixer en bakken maar.

Ingrediënten

  • 125 gr ongezouten pistachenoten
  • 175 gr wortels
  • 4 eieren
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 300 gr bloem
  • 5 tl kaneel
  • 8 gr bakpoeder
  • snuf zout

Glazuur

  • 125 gr boter
  • 250 gr roomkaas
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 wortel
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 125 gr fijne kristalsuiker
Wortelcake met gesuikerde wortel recept
Wortelcake met gesuikerde wortel eten

Wortelcake bakken met pistachenoten

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het cakeblik in met olie of bekleed met bakpapier. Rasp de wortels fijn. Hak de pistachenoten grof en hou iets achter voor de topping.
  2. Klop de eieren met de suiker luchtig met een mixer. Voeg als de eieren luchtig zijn al kloppend de olie langzaam toe. Zeef de bloem met bakpoeder, ’n snuf zout en kaneel. Spatel het bloemmengsel met de geraspte wortel en pistachenoten door het eimengsel en schenk in de cakevorm. Bak de cake in 50 tot 60 minuten in het midden van de oven gaar.
  3. Klop voor het glazuur de boter met de suiker luchtig met de mixer. Klop de roomkaas erdoor en zet apart. Rasp de wortel fijn en meng met de kristalsuiker. Schud de gesuikerde wortel in een zeef zodat de overtollige suiker eraf valt. Laat de gesuikerde wortel uitgespreid een uur drogen op een stuk bakpapier.
  4. Besmeer de afgekoelde cake met een flinke laag glazuur en bestrooi met pistachenootjes en gesuikerde wortel. Wortelcake bakken met pistachenoten doe je zó.

Geen pistachenoten in huis, neem geroosterde walnoten of hazelnoten.

Ook lekker: Suikervrije wortelcake vegan.

Beoordeling: 3.8. van 5 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024