Wortelcake met walnoten
Met sinaasappel- Aantal: 10
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 15 min
Wortelcake met walnoten is heel makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van noten. Carrotcake zó lekker, echt een favoriet!
Ik gebruik een vierkante bakvorm van 15×15 cm dan is het een soort van taart. Gebruik je een rechthoekige bakvorm dan zal de wortelcake iets korter in de oven kunnen, check tussendoor.
Wortelcake maken met sinaasappel mascarpone
De topping van deze wortelcake maak ik met sinaasappel mascarpone, romig en fris. Eventueel kan je de cake afmaken met gehakte pecannoten of walnoten. De cake heeft een luchtige structuur dit komt door de zonnebloemolie, heerlijk!
Wortelcake recept maak je zo
- Verwarm de oven voor op 150 graden en hak de walnoten. Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel en pers het sap van de vrucht uit.
- Meng de walnoten, het sinaasappelrasp samen met de kaneel, zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren tot een luchtig beslag. Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatst de wortel toe.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 60 minuten gaar.
- Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke klodder op de afgekoelde cake. Enjoy!
Geen rijsteel in huis? Gebruik zelfrijzend bakmeel en laat de bakpoeder achterwege.
Meer wortelcake? Suikervrije wortelcake vegan.
Ik heb de wortelcake gisteren gemaakt, de smaak is heerlijk, de cake valt alleen uit elkaar, heb ik iets verkeerd gedaan? Tips?
Hi Marys, iets langer mixen kan al helpen, te snel kan zorgen dat het niet voldoende is vermengd en daardoor is de kans groot dat de cake uit elkaar valt. Gebruik je een handmixer, dit werkt vaak goed.
Soms voeg ik bij baksels een stuk geprakte banaan toe voor extra stevigheid.
Sorry wilde stemmen maar hij pakte heel gauw 2 sterren terwijl ik je er 5 wilde geven, oeps kon het niet meer veranderen.
Dank Jacqueline!