Wortelcake met walnoten

Wortelcake met walnoten

Wortelcake met walnoten is heel makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van noten. Dit wortelcake recept is echt een favoriet! Neem een vierkante bakvorm van 15x 15 cm dan is het een soort van taart. Gebruik je een rechthoekige bakvorm dan zal de wortelcake iets korter in de oven kunnen, check dit even tussendoor.

De topping van deze wortelcake maak je met sinaasappel mascarpone, romig en fris. Eventueel kun je gehakte pecannoten toevoegen aan de topping of extra walnoten. De cake heeft een luchtige structuur dit komt door de zonnebloemolie, geweldig lekker.

Wortelcake met walnoten

Wortelcake

4.8 van 22 stemmen
Recept afdrukken
Wortelcake met walnoten is makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van noten. Dit wortelcake recept is een favoriet.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 10 personen
calorieën 390

Ingrediënten

  • 200 gr rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 80 gr walnoten
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 160 gr lichte basterdsuiker
  • 250 gr wortels
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr mascarpone

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Hak de walnoten grof. Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel en pers het sap van de vrucht uit.
  • Meng de walnoten, het sinaasappelrasp samen met de kaneel, zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren tot een luchtig beslag.
  • Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatst de wortel toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 60 minuten gaar.
  • Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke lepel op de afgekoelde wortelcake.

Geen rijsteel in huis? Gebruik zelfrijzend bakmeel en laat de bakpoeder achterwege. Wil je ook eens een wortelcake zonder suiker proberen? Probeer eens een suikervrije wortelcake eens en tevens vegan.

Wortelcake

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Marys 19 juni 2022 at 12:20 - Reply

    Ik heb de wortelcake gisteren gemaakt, de smaak is heerlijk, de cake valt alleen uit elkaar, heb ik iets verkeerd gedaan? Tips?

    • Miranda Bernáth 21 juni 2022 at 11:08 - Reply

      Hi Marys, iets langer mixen kan al helpen, te snel kan zorgen dat het niet voldoende is vermengd en daardoor is de kans groot dat de cake uit elkaar valt. Gebruik je een handmixer, dit werkt vaak goed.

      Soms voeg ik bij baksels een stuk geprakte banaan toe voor extra stevigheid.

  2. Jacqueline Veltman 14 januari 2023 at 10:30 - Reply

    Sorry wilde stemmen maar hij pakte heel gauw 2 sterren terwijl ik je er 5 wilde geven, oeps kon het niet meer veranderen.

  3. Lenny van der Leer-Kramer 14 oktober 2023 at 13:12 - Reply

    Welke maat bakvorm moet ik gebruiken? Groetjes, Lenny

    • Miranda Bernáth 14 oktober 2023 at 16:16 - Reply

      15x 15 cm hebben we gebruikt, een vorm van 15x 25 kan ook. Doe deze dan wel iets korter in de oven, de wortelcake is dan minder hoog.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024