Wortelcake met walnoten

Wortelcake met walnoten

Met sinaasappel
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min

Wortelcake met walnoten is heel makkelijk zelf te maken, super simpel met een bite van noten. Carrotcake zó lekker, echt een favoriet!

Ik gebruik een vierkante bakvorm van 15×15 cm dan is het een soort van taart. Gebruik je een rechthoekige bakvorm dan zal de wortelcake iets korter in de oven kunnen, check tussendoor.

Wortelcake maken met sinaasappel mascarpone

De topping van deze wortelcake maak ik met sinaasappel mascarpone, romig en fris. Eventueel kan je de cake afmaken met gehakte pecannoten of walnoten. De cake heeft een luchtige structuur dit komt door de zonnebloemolie, heerlijk!

Ingrediënten

  • 200 gr rijstmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 80 gr walnoten
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 160 gr lichte basterdsuiker
  • 250 gr wortels
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 150 gr mascarpone

Wortelcake recept maak je zo

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en hak de walnoten. Rasp de wortels en de schil van de sinaasappel en pers het sap van de vrucht uit.
  2. Meng de walnoten, het sinaasappelrasp samen met de kaneel, zonnebloemolie, basterdsuiker en eieren tot een luchtig beslag. Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatst de wortel toe.
  3. Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en bak in 60 minuten gaar.
  4. Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke klodder op de afgekoelde cake. Enjoy!

Geen rijsteel in huis? Gebruik zelfrijzend bakmeel en laat de bakpoeder achterwege.

Beoordeling: 4.0. van 3 stemmen.
Please wait...