Wortelsoep met koriander

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Wortelsoep met koriander is erg gezond en vult goed. Voor de bite, lekker wat pompoenpitten. Je kunt de soep ook prima als hoofdgerecht serveren met een stuk brood. Een simpel en snel recept.

Koriander een heerlijk kruid, tenminste?

Koriander, de plant wordt ook wel ketoembar, coander of wantsenkruid genoemd. Het is een specerij die in veel keukens wordt gebruikt. Vind jij koriander naar zeep smaken? Dat is iets wat je vaak hoort. Het blijkt dat 4 tot 14 procent van de mensen last van een zepige koriandersmaak hebben. Heb jij dat ook? Vervang koriander dan door peterselie.

Ingrediënten

  • 4 grote wortels
  • 1 ui / 2 teentjes knoflook
  • 900 ml groentebouillon
  • Bosje verse koriander
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Handje pompoenpitten

Bereidingswijze

Stap1

Verhit de olie in een grote pan. Schil ondertussen de wortels en snij de ui en de wortels in stukken. Fruit de wortel, knoflook en de ui in de pan tot de ui iets zachter is geworden.

Stap2

Voeg de bouillon toe. Hak de koriander grof en voeg het ook toe aan de soep. (Beetje bewaren voor de topping) Breng het aan de kook en kook het voor ongeveer 10 minuten.

Stap3

Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot het een gladde soep is. Schenk de soep in kommetjes en maak af met topping van verse koriander en pompoenpitten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

207

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab