Wortelsoep met koriander

Met bite van pompoenpitten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Wortelsoep met koriander is erg gezond en vult goed. Voor de bite, lekker wat pompoenpitten. Je kunt de soep ook prima als hoofdgerecht serveren met een stuk brood. Een simpel en snel recept.

Koriander een heerlijk kruid, tenminste?

Koriander, de plant wordt ook wel ketoembar, coander of wantsenkruid genoemd. Het is een specerij die in veel keukens wordt gebruikt. Vind jij koriander naar zeep smaken? Dat is iets wat je vaak hoort. Het blijkt dat 4 tot 14 procent van de mensen last van een zepige koriandersmaak hebben. Heb jij dat ook? Vervang koriander dan door peterselie.

Ingrediënten

  • 4 grote wortels
  • 1 ui
  • 2 teen knoflook
  • 900 ml groentebouillon
  • bosje verse koriander
  • 1 el olijfolie
  • handje pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. 1Verhit de olie in een grote pan. Schil ondertussen de wortels en snij de ui en de wortels in stukken. Fruit de wortel, knoflook en de ui in de pan tot de ui iets zachter is geworden.
  2. 2Voeg de bouillon toe. Hak de koriander grof en voeg het ook toe aan de soep. (Beetje bewaren voor de topping) Breng het aan de kook en kook het voor ongeveer 10 minuten.
  3. 3Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot het een gladde soep is. Schenk de soep in kommetjes en maak af met topping van verse koriander en pompoenpitten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...