Wortelsoep maken met koriander
Deze simpele wortelsoep met koriander is niet alleen gezond, maar ook verrassend vullend. Voor een extra crunch voeg je wat pompoenpitten toe. Deze soep is perfect als hoofdgerecht, vooral in combinatie met een stuk vers brood. Het recept is simpel en snel te maken. Voeg een beetje geraspte gember toe voor een extra smaakdimensie. Wortelsoep met gember is niet alleen heerlijk, maar ook enorm gezond, dankzij de vitamines en mineralen die gember biedt.
Koriander, ook bekend als ketoembar, coander of wantsenkruid, is een heerlijk kruid dat veel gebruikt wordt in diverse keukens. Het zit boordevol vitamines, mineralen en vezels.
Ook lekker: tomaat pastinaaksoep.
Ingrediënten
- 4 wortels groot, zo’n 400 gr
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 900 ml groentebouillon
- 1 bosje koriander vers
- 1 el olijfolie
- 1 handje pompoenpitten
Optioneel
- gember rasp vers
Instructies
- Was de wortels en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook.
- Fruit de wortels, knoflook en ui in een pan met olijfolie tot de ui iets zachter is geworden.
- Voeg de bouillon toe en hak de koriander grof. Voeg een deel toe aan de soep (bewaar een beetje voor de topping).
- Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
- Schenk de wortelsoep in kommen en garneer met de overgebleven koriander en pompoenpitten.
Maak af met een dot (vegan) yoghurt. En extra lekker om de pompoenpitten in een droge koekenpan te roosteren.
Vind je dat koriander naar zeep smaakt? Dat is iets wat vaak wordt gehoord. Het blijkt dat 4 tot 14 procent van de mensen een zepige smaakervaring hebben bij het eten van koriander. Je kunt de koriander eventueel vervangen door platte peterselie.
Ook lekker: pastinaak wortel stamppot.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?