Wortelstamppot met kibbeling

Wortelstamppot met kibbeling

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 522

Wortelstamppot met kibbeling en pastinaak, 'n iets wat zoet stamppot recept met regenboog wortelmix en knapperig gebakken kibbeling stukjes.

Stamppot van wortels

Stamppot van wortels, wortels met kleur. Weinig calorieën, lekker voedzaam en de wortels zitten vol vezels.

Ook lekker: geroosterde wortels met rozemarijn. Regenboogwortels uit de oven, 'n bijgerecht wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zó klaar, de oven doet 't werk.

Ingrediënten

  • 300 gr aardappelen
  • 600 gr regenboogwortels
  • 1 pastinaak
  • 2 uien
  • 1 stengel prei
  • 4 takjes tijm
  • klontje boter
  • 2 bouillonblokjes
  • 600 gr verse kibbeling
stamppot wortel en kibbeling

Wortelstamp

  1. Schil de aardappelen, pel en snipper de uien, snij de prei in ringen, wortelen en pastinaak in blokjes. Breng in een ruime pan met water en bouillonblokjes aan de kook.
  2. Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de pan. Kook zo'n 15 minuten of tot alles gaar is. Giet af en stamp tot een wortelstamppot met 'n klontje boter smeuïg. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf grof zeezout.
  3. Bak ondertussen de kibbeling krokant in de oven of in de koekenpan en schep de wortelstamp op samen met de krokante visstukjes.

Serveer eventueel met scherpe mosterd.

Ook lekker: hete bliksem recept klassiek met appel en ui, makkelijk en snel te maken en heerlijke stamppot als bijgerecht.

Meer: aardappel recepten en gerechten.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024