Wortelstamppot met kibbeling
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 522
Wortelstamppot met kibbeling en pastinaak, 'n iets wat zoet stamppot recept met regenboog wortelmix en knapperig gebakken kibbeling stukjes.
Stamppot van wortels
Stamppot van wortels, wortels met kleur. Weinig calorieën, lekker voedzaam en de wortels zitten vol vezels.
Ook lekker: geroosterde wortels met rozemarijn. Regenboogwortels uit de oven, 'n bijgerecht wat simpel zelf te maken is en eigenlijk zó klaar, de oven doet 't werk.
Wortelstamp
- Schil de aardappelen, pel en snipper de uien, snij de prei in ringen, wortelen en pastinaak in blokjes. Breng in een ruime pan met water en bouillonblokjes aan de kook.
- Ris de blaadjes van de tijm en voeg toe aan de pan. Kook zo'n 15 minuten of tot alles gaar is. Giet af en stamp tot een wortelstamppot met 'n klontje boter smeuïg. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf grof zeezout.
- Bak ondertussen de kibbeling krokant in de oven of in de koekenpan en schep de wortelstamp op samen met de krokante visstukjes.
Serveer eventueel met scherpe mosterd.
Ook lekker: hete bliksem recept klassiek met appel en ui, makkelijk en snel te maken en heerlijke stamppot als bijgerecht.
Meer: aardappel recepten en gerechten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?