Wraps met mango en brie
Wraps met mango en brie – ziet dat er niet heerlijk uit? De combinatie van de romige brie met de zoete mango is perfect voor een frisse lunch. Serveer de wrap met brie eventueel met een salade of soep erbij voor een voedzame maaltijd. Geen brie in huis? Geen probleem! Vervang de brie door feta voor een heerlijke twist. Voeg eventueel wat avocado toe voor een extra romige smaak, dan is de wrap helemaal af.
Dit gerecht is snel en makkelijk te maken, en je kunt het ook in de grill of het tosti-ijzer bereiden voor een knapperige wrap-tosti. Ideaal om mee te nemen, en de variaties zijn eindeloos – zoals deze versie met (feta)brie en mango.
Maak de wraps af met een pittige saus, zoals Huy Fong Sriracha extra hot of een andere favoriete hete saus.
Ingrediënten
- 8 wraps
- 1 punt brie in dunnen plakken
- ½ rode ui of bosui in dunne ringen
- 1 mango in dunne plakjes
- ¼ rode peper of chilivlokken
- olijfolie om te bestrijken
Instructies
- Verwarm een (grill)pan op middelhoog vuur tot deze goed heet is. Bestrijk één kant van elke tortilla lichtjes met olijfolie.
- Leg een tortilla in de pan met de geoliede kant naar beneden en bak deze ongeveer 1 minuut, totdat hij mooi goudbruin is. Herhaal dit met de overige tortilla's (of wraps).
- Leg de tortilla's met de gebakken kant naar beneden en beleg ze. Verdeel een laag brie over elke tortilla en strooi de chili, mango en bos-uitjes eroverheen.
- Leg de overige tortilla's er bovenop, met de gebruinde kant naar boven, en bak ze (in de pan, één voor één of in een voorverwarmde oven) nog ongeveer 5 minuten, of totdat de brie gesmolten is en de quesadilla's volledig doorgewarmd zijn.
- Laat de quesadilla's een paar minuten afkoelen, zodat ze makkelijker te snijden zijn. Snijd ze vervolgens doormidden of in acht partjes als je ze als snack serveert.
Ook lekker: toast met mango en geitenkaas een makkelijk en gezond toast recept met avocado.
Meer: wraps recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?