Zo maak je een yoghurt parfait voor het ontbijt
Zet jezelf of een ander in het zonnetje met deze makkelijke parfait van yoghurt met rood fruit en granola. Het ontbijt is het moment voor rust en reflectie, voordat de drukte van de dag begint. Doe dit met een makkelijk maar voedzaam ontbijtje als deze, en je zit helemaal goed. Graag serveren we de parfait bij een uitgebreid ontbijt of brunch, en vooral tijdens het moederdagontbijt.
Een parfait is een laagjes dessert, die we maken met yoghurt in plaats van custard. Dat maakt dit dessert een perfect ontbijt. Lekker met rode vruchten, aardbei en blauwe bessen. De aardbeien marineren we in suiker, waardoor ze zoeter worden. Natuurlijk kun je deze stap ook overslaan. Ook kun je kiezen voor andere vruchten en plantaardige yoghurt. Maak bijvoorbeeld een tropische versie met kokos yoghurt en mango.
Nog meer aardbeien: smoothie met aardbei en banaan.
Ingrediënten
- 150 gram aardbeien in plakjes
- 50 gram suiker
- 100 gram blauwe bessen
- 200 gram Griekse yoghurt
- 100 gram granola
Instructies
- Snijd de aardbeien in plakjes en voeg toe aan een kom samen met de suiker. Roer goed en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Deze stap is optioneel.
- Verdeel ¼ van de aardbeien over de bodem van twee glazen.
- Doe vervolgens ½ van de Griekse yoghurt bovenop de aardbeien
- Volg met de blauwe bessen en ½ van de aardbeien. Bestrooi daarna de granola erbovenop.
- Doe de rest van de Griekse yoghurt op de granola. Maak de yoghurt parfait af met extra granola, blauwe bessen, aardbeien en een takje munt.
Tip: door de aardbeien minimaal 30 minuten te marineren in suiker, worden de aardbeiden lekker zoet. Marceren heet dit. Hierdoor worden ze ook zachter. Deze stap is optioneel, en vooral aan te raden als je aardbeien nog niet rijp zijn.
Nog meer moederdag inspiratie: Moederdag ontbijt.
Ook lekker: peanut butter jelly French toast voor Moederdag.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?