Zo maak je een yoghurt parfait voor het ontbijt

Zo maak je een yoghurt parfait voor het ontbijt

Zet jezelf of een ander in het zonnetje met deze makkelijke parfait van yoghurt met rood fruit en granola. Het ontbijt is het moment voor rust, voordat de dag gaat beginnen. Doe dit met een makkelijk ontbijtje als deze, en je zit helemaal goed. Graag serveren we de parfait bij een uitgebreid ontbijt of brunch, en vooral tijdens het moederdagontbijt.

Een parfait is een laagjes dessert, die we maken met yoghurt in plaats van custard. Dat maakt dit dessert een perfect ontbijt. Lekker met rode vruchten, aardbei en blauwe bessen. De aardbeien marineren we in suiker, waardoor ze zoeter worden. Natuurlijk kun je deze stap ook overslaan. Ook kun je kiezen voor andere vruchten en plantaardige yoghurt. Maak bijvoorbeeld een tropische versie met kokos yoghurt en mango.

Nog meer aardbeien: smoothie met aardbei en banaan.

Yoghurt parfait met rood fruit voor Moederdag

Yoghurt parfait

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Deze yoghurt parfait met rood fruit is een plaatje. Leuk om te serveren tijdens het ontbijt of de brunch, en onwijs makkelijk om te maken.
Gang Ontbijt
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
calorieën 374

Ingrediënten

  • 150 gram aardbeien in plakjes
  • 50 gram suiker
  • 100 gram blauwe bessen
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram granola

Instructies

  • Snijd de aardbeien in plakjes en voeg toe aan een kom samen met de suiker. Roer goed en zet minimaal 30 minuten in de koelkast. Deze stap is optioneel.
  • Verdeel ¼ van de aardbeien over de bodem van twee glazen. 
  • Doe vervolgens ½ van de Griekse yoghurt bovenop de aardbeien
  • Volg met de blauwe bessen en ½ van de aardbeien. Bestrooi daarna de granola erbovenop.
  • Doe de rest van de Griekse yoghurt op de granola. Maak de yoghurt parfait af met extra granola, blauwe bessen, aardbeien en een takje munt.

Tip: door de aardbeien minimaal 30 minuten te marineren in suiker, worden de aardbeiden lekker zoet. Marceren heet dit. Hierdoor worden ze ook zachter. Deze stap is optioneel, en vooral aan te raden als je aardbeien nog niet rijp zijn.

Nog meer moederdag inspiratie: Moederdag ontbijt.

Parfait met rood fruit

Ook lekker: peanut butter jelly French toast voor Moederdag.

Yoghurt parfait

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De Smaak van Italie mei 2024