Zalm- en komkommerrolletjes

Zalm- en komkommerrolletjes

Maak deze komkommerrolletjes met zalm als amuse, hapje of als voorgerecht. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer, ook wel een simpele (kerst) amuse.

Frisse zalm komkommer rolletjes maak je eenvoudig met een dunschiller of mandoline, de pijnboompitjes zorgen voor een heerlijke crunch. Een lekker en simpel hapjes recept voor op een feestelijke dag. Mocht je komkommer overhebben, maak een simpele komkommersalade als bijgerecht.

Zalm- en komkommerrolletjes

Amuse zalm komkommer

4.6 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Zalmrolletjes als hapje of als voorgerecht voor kerst. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer.
Gang Amuse, Hapjes, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 10 stuks
calorieën 92

Ingrediënten

  • 100 gr gerookte zalm
  • 150 gr kruidenroomkaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Doe de geroosterde pijnboompitten in een zakje en sla er een paar keer met een deegroller op zodat ze grof gekruimeld zijn.
  • Meng de stukjes pijnboompitten door de roomkaas en voeg eventueel een el olijfolie of water toe wanneer de roomkaas te dik is.
  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en schaaf het met een kaasschaaf in dunne plakken. Snij ook de zalmplakken in dezelfde grote repen als de komkommerplakken.
  • Bestrooi de plakken zalm met een snuf peper. Leg op ieder plakje zalm een plak komkommer en snij het eventueel bij zodat ze even groot zijn. Besmeer de plakken met de roomkaas en rol ze voorzichtig op.

Ook een idee: tzatziki een smaakvolle dip van yoghurt, knoflook en komkommer.

Tzatziki recept

Dit recept valt onder

Meer voorgerechten

Zalmcocktail recept

Zalmcocktail met whiskeysaus

Klassiek, old school en super simpel recept, cocktail van zalm.

Garnalencocktail recept

Garnalencocktail

Granaatappel, limoen en dille, feest! Simpel en snel recept met garnalen.

Voorgerecht met burrata en parmaham

Parmaham mozzarella crostini

Als heerlijk voorgerecht of lunch! Rauwe Italiaanse ham, sinaasappel en balsamico.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024