Zalm- en komkommerrolletjes

  • Hoeveelheid: 10
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 15m

Maak deze zalmrolletjes als hapje of als voorgerecht voor kerst. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm (plakken)
  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 30 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

Stap1

Doe de geroosterde pijnboompitten in een zakje en sla er een paar keer met een deegroller op zodat ze grof gekruimeld zijn. Meng de stukjes pijnboompitten door de roomkaas en voeg eventueel een eetlepel olie of water toe wanneer de roomkaas te dik wordt.

Stap2

Snij de komkommer in de lengte doormidden en schaaf het met een kaasschaaf in dunne plakken. Snij ook de zalmplakken in evengrote repen als de komkommerplakken.

Stap3

Bestrooi de plakken zalm eventueel met en snufje peper. Leg op ieder plakje zalm een plak komkommer en snij het eventueel bij zodat ze even groot zijn. Besmeer de plakken met de roomkaas en rol ze voorzichtig op.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 7
Waardeer dit recept

7 personen hebben dit recept gewaardeerd

105

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab