Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap
  • Aantal: 10
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 15 uur
Naar het recept

Maak deze zalmrolletjes als hapje of als voorgerecht. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer, een simpele (kerst) amuse.

Frisse rolletjes

Frisse rolletjes, die zo naar binnen rollen! Een lekker en simpel recept, perfect bij elke borrel.

Ingrediënten

  • 100 gr gerookte zalm
  • 150 gr kruidenroomkaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Doe de geroosterde pijnboompitten in een zakje en sla er een paar keer met een deegroller op zodat ze grof gekruimeld zijn. Meng de stukjes pijnboompitten door de roomkaas en voeg eventueel een eetlepel olie of water toe wanneer de roomkaas te dik wordt.
  2. 2Snij de komkommer in de lengte doormidden en schaaf het met een kaasschaaf in dunne plakken. Snij ook de zalmplakken in evengrote repen als de komkommerplakken.
  3. 3Bestrooi de plakken zalm eventueel met en snufje peper. Leg op ieder plakje zalm een plak komkommer en snij het eventueel bij zodat ze even groot zijn. Besmeer de plakken met de roomkaas en rol ze voorzichtig op.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...