Zalm- en komkommerrolletjes
Maak deze komkommerrolletjes met zalm als amuse, hapje of als voorgerecht. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer, ook wel een simpele (kerst) amuse.
Frisse zalm komkommer rolletjes maak je eenvoudig met een dunschiller of mandoline, de pijnboompitjes zorgen voor een heerlijke crunch. Een lekker en simpel hapjes recept voor op een feestelijke dag. Mocht je komkommer overhebben, maak een simpele komkommersalade als bijgerecht.
Recept afdrukken
Zalmrolletjes als hapje of als voorgerecht voor kerst. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer.
Ingrediënten
- 100 gr gerookte zalm
- 150 gr kruidenroomkaas
- 30 gr pijnboompitten
- 1 komkommer
- 1 el olijfolie
Instructies
- Doe de geroosterde pijnboompitten in een zakje en sla er een paar keer met een deegroller op zodat ze grof gekruimeld zijn.
- Meng de stukjes pijnboompitten door de roomkaas en voeg eventueel een el olijfolie of water toe wanneer de roomkaas te dik is.
- Snij de komkommer in de lengte doormidden en schaaf het met een kaasschaaf in dunne plakken. Snij ook de zalmplakken in dezelfde grote repen als de komkommerplakken.
- Bestrooi de plakken zalm met een snuf peper. Leg op ieder plakje zalm een plak komkommer en snij het eventueel bij zodat ze even groot zijn. Besmeer de plakken met de roomkaas en rol ze voorzichtig op.
Ook een idee: tzatziki een smaakvolle dip van yoghurt, knoflook en komkommer.
Meer voorgerechten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?