Zalm met venkel uit de oven
Zalm met venkel in een pakketje uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm is zo makkelijk, snel en lekker en je hoeft bijna niets te doen. Venkel en vis passen goed samen, snel gemaakt met dit recept en de oven doet het werk. Venkel is lekker en gezond, de knol smaakt naar anijs en kan je op veel verschillende manieren bereiden. Venkel kan je onder andere rauw eten, grillen, stoven of stomen. Venkel combineert perfect met vis en (citrus)fruit.
Recept afdrukken
Zalm met venkel in een pakketje uit de oven. Met sinaasappel en verse kruiden in een pakketje, zo easy, snel en lekker.
Ingrediënten
- 1 knol venkel
- 1 sinaasappel
- 4 stukken zalmfilets
- 1 tl venkelzaad
- olijfolie
- 4 takjes verse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de venkel zo dun mogelijk, schil de sinaasappel en snij in 8 ronde plakken. Leg vier stukken bakpapier klaar.
- Leg in het midden van elk stuk papier een kwart van de fijngesneden venkel en 2 plakken sinaasappel. Breng op smaak met grof zeezout en verse peper.
- Leg een stuk zalm op de sinaasappel en bestrooi de vis met venkelzaad, zout en peper naar smaak en kruiden. Besprenkel met olijfolie, vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast.
- Leg de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven en stoom in 20 minuten gaar. Zó maak je gestoomde zalm.
Leg de pakketjes op een bord en vouw het papier open. Eet lekker met tagliatelle. Maak ook eens zalmburgers.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Al vele malen gemaakt, maar met rode Grapefruit!
Heel erg bedankt voor dit heerlijke recept,
Loes 2 december 2022
Dank Loes, grapefruit ook heerlijk!
Heel smaakvol!
Erg lekker.
Dank je Rita.
Erg lekker. Makkelijk te maken.
Ook citroen is denk ik lekker om erbij te doen.
Maakt het iets minder zoetig.
Ga ik proberen, dank Reinier!