Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel in een pakketje uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm is zo makkelijk, snel en lekker en je hoeft bijna niets te doen. Venkel en vis passen goed samen, snel gemaakt met dit recept en de oven doet het werk. Venkel is lekker en gezond, de knol smaakt naar anijs en kan je op veel verschillende manieren bereiden. Venkel kan je onder andere rauw eten, grillen, stoven of stomen. Venkel combineert perfect met vis en (citrus)fruit.

Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel uit de oven

4.1 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Zalm met venkel in een pakketje uit de oven. Met sinaasappel en verse kruiden in een pakketje, zo easy, snel en lekker.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 175

Ingrediënten

  • 1 knol venkel
  • 1 sinaasappel
  • 4 stukken zalmfilets
  • 1 tl venkelzaad
  • olijfolie
  • 4 takjes verse kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de venkel zo dun mogelijk, schil de sinaasappel en snij in 8 ronde plakken. Leg vier stukken bakpapier klaar.
  • Leg in het midden van elk stuk papier een kwart van de fijngesneden venkel en 2 plakken sinaasappel. Breng op smaak met grof zeezout en verse peper.
  • Leg een stuk zalm op de sinaasappel en bestrooi de vis met venkelzaad, zout en peper naar smaak en kruiden. Besprenkel met olijfolie, vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast.
  • Leg de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven en stoom in 20 minuten gaar. Zó maak je gestoomde zalm.

Leg de pakketjes op een bord en vouw het papier open. Eet lekker met tagliatelle. Maak ook eens zalmburgers.

Zalm met venkel uit de oven recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Reinier 1 januari 2020 at 21:06 - Reply

    Erg lekker. Makkelijk te maken.

    Ook citroen is denk ik lekker om erbij te doen.
    Maakt het iets minder zoetig.

  2. Rita 6 september 2022 at 16:35 - Reply

    Erg lekker.

  3. Anne 15 oktober 2022 at 20:29 - Reply

    Heel smaakvol!

  4. Loes 3 december 2022 at 19:36 - Reply

    Al vele malen gemaakt, maar met rode Grapefruit!
    Heel erg bedankt voor dit heerlijke recept,
    Loes 2 december 2022

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter