Zalm met venkel uit de oven

Zalm met venkel uit de oven

Met sinaasappel
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 175

Zalm met venkel in een pakketje uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm zo easy, snel en lekker. En je hoeft bijna niets te doen!

Venkel en vis

Venkel en vis een favoriet duo, snel gemaakt met dit recept en de oven doet het werk. Venkel is lekker en gezond, de knol smaakt naar anijs en kan je op veel verschillende manieren bereiden. Venkel kan je o.a. rauw eten, grillen, stoven of stomen. Venkel combineert perfect met vis en (citrus)fruit.

Ingrediënten

  • 1 knol venkel
  • 1 sinaasappel
  • 4 stukken zalmfilets
  • 1 tl venkelzaad
  • olijfolie
  • 4 takjes verse kruiden
Zalm met venkel uit de oven recept

Zo maak je gestoomde zalm

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de venkel zo dun mogelijk, schil de sinaasappel en snij in 8 ronde plakken. Leg vier stukken bakpapier klaar.
  2. Leg in het midden van elk stuk papier een kwart van de fijngesneden venkel en 2 plakken sinaasappel. Breng op smaak met grof zeezout en verse peper.
  3. Leg een stuk zalm op de sinaasappel en bestrooi de vis met venkelzaad, zout en peper naar smaak en kruiden. Besprenkel met olijfolie, vouw het papier over de vis heen dicht en draai de zijkanten als een toffee vast. Leg de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven en stoom in 20 minuten gaar. Zó maak je gestoomde zalm!

Leg de pakketjes op een bord en vouw het papier open. Eet lekker met tagliatelle.

Ook lekker: Zalmburgers.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...