Gezond en lekker! Zalm op de bbq in folie
Zomer! Zalm op de BBQ met kruiden en citroen past daar perfect bij. Met verse kruiden maak je snel en eenvoudig een gezond bbq-gerecht. Dit recept met bieslook, peterselie en bosui zorgt voor heerlijke en snel te bereiden zalm. Pak de zalm in aluminiumfolie en zet deze alvast klaar voor de barbecue in de middag. Hoewel je je zalmfilet ook rechtstreeks op het grillrooster kunt leggen voor mooie grillstrepen, is er dan een groot risico dat de zalm blijft plakken en uit elkaar valt. Ingepakte zalm in aluminiumfolie is hiervoor de perfecte oplossing.
Wil je jouw zalm perfect kruiden voor de BBQ? Probeer dan deze marinade: meng 1 teen geperste knoflook, 2 cm verse gember (geschild en geraspt), 2 el sojasaus, sap van een halve citroen, en breng op smaak met peper en zeezout. Laat je zalm hierin marineren voor een heerlijke smaak.
Ook lekker: aubergine van de bbq met bruschetta kruiden.
Ingrediënten
- 4 zalmfilets á 150 gr
- olijfolie
- grof zeezout
- verse peper
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje bladpeterselie
- 4 stengels lenteui
- 1 citroen
Instructies
- Zorg dat de bbq heet is. Hak de kruiden en snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de citroen in parten.
- Scheur 4 stukjes aluminiumfolie af en leg klaar op het aanrecht. Giet een scheutje olijfolie in het midden van elk stukje folie samen met een draai verse peper en grof zeezout uit de molen.
- Verdeel de helft van de verse kruiden over het midden van alle stukjes folie en leg hier de zalm op.
- Druppel wat olijfolie over de zalm en strooi weer met verse peper en grof zeezout. Leg op elk pakketje verse kruiden, bosui en een part citroen. Vouw het aluminium dicht.
- Leg de pakketjes op de barbecue, in ongeveer 7 minuten is de zalm op de bbq gaar. Laat de zalm nog wat rosé zijn van binnen.
Voor bij je zalmpakketje is een: komkommersalade met appel heerlijk. Of maak een salade van komkommer met verse kruiden en citroen voor een verfrissende twist.
Tip: sausje erbij?
Een simpele cocktailsaus past perfect bij de zalm.
Ook lekker: portobello van de bbq gevuld met kaas en verse tijm.
Zalmpakketjes uit de oven
Maak jij je zalmpakketjes liever in de oven? Verwarm de oven voor op 200 graden en binnen 20 minuten zijn je zalmpakketjes klaar. Serveer de zalm met een eenvoudige dot Griekse yoghurt, gemengd met knoflook en verse kruiden, voor een frisse en smaakvolle toevoeging.
Meer voor de BBQ
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?