Zalm uit de oven met honing en sojasaus
Zalm uit de oven met honing, sojasaus, sjalot en knoflook: een heerlijk zalm teriyaki recept. Super simpel om te maken en ontzettend lekker! In de zomer kun je dit zalmpakketje ook perfect op de bbq leggen. Maak een makkelijke marinade voor de honing-knoflook zalm. Gebruik verse zalmfilet van ongeveer 175 gram per stuk en kies voor zalm met het MSC-keurmerk voor duurzame vis. Iedereen zal hier van smullen.
Ook lekker: zalm met venkel uit de oven, met sinaasappel en verse kruiden ingepakt.
Ingrediënten
- 6 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el honing
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotjes
- 4 stukken zalmfilet
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de sjalot.
- Meng de sojasaus met de sesamolie, honing en knoflook en voeg de sjalot toe.
- Haal de stukken zalm door dit mengsel en wikkel ze in een soort van bakjes van aluminiumfolie.
- Schep hier nog wat marinade overheen, eventueel een partje limoen en vouw de pakketjes zalm dicht.
- Schuif voor 15 tot 20 minuten in de oven en eet de zalm uit de oven direct.
Eet met 'n schep rijst, gestoomde groenten of gewoon lekker zo.
Ook lekker: ramen soep met zalm en broccoli, een gezonde bouillon, rijkelijk gevuld. Makkelijk te maken en in no time klaar met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui en rode peper.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik heb een vraag kun je dit ook in de airfryer maken voor 1 tot 2 personen?
Als dat is op welke stand moet dan de airfryer?
Zalm uit de airfryer gaat wel lukken Marja, eerst de zalm marineren en dan op een klein stukje bakpapier met ruimte ertussen zodat de lucht kan circuleren in het airfryer mandje, met de zalm erop. 180 graden maar wel een stuk korter, zo’n 6 á 8 minuten. Tussendoor zou ik even kijken of de zalm niet te droog gaat worden in de airfryer, met een vork kan je de gaarheid van de zalm controleren en dus op tijd eruit halen. Eet lekker direct.