Zalm uit de oven met honing en sojasaus

Zalm uit de oven met honing en sojasaus

Sjalot en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 290

Zalm uit de oven met honing en sojasaus, sjalot en knoflook, ’n zalm teriyaki recept. Mega simpel te maken en ’t is reuze lekker! In de zomer leg je dit pakketje zalm lekker op de bbq.

Honing knoflook zalm

Honing knoflook zalm maak je met ’n makkelijke marinade. Neem verse zalmfilet van zo’n 175 gram per stuk natuurlijk met het MSC keurmerk.

Ook lekker: Zalm met venkel uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt.

Ingrediënten

  • 6 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 4 stukjes zalmfilet
Zalm gegaard in de oven

Zalm

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de sjalot. Meng de sojasaus met de sesamolie, honing en knoflook en voeg de sjalot toe.
  2. Haal de stukken zalm door dit mengsel en wikkel ze in een soort van bakjes van aluminiumfolie. Schep hier nog wat marinade overheen, eventueel een partje limoen en vouw de pakketjes zalm dicht.
  3. Schuif voor 15 tot 20 minuten in de oven en eet direct.

Eet met ’n schep rijst, gestoomde groenten of gewoon lekker zo.

Ook lekker: Snelle ramen soep met zalm en broccoli, ’n gezonde bouillon en goed gevuld. Makkelijk te maken en in no time klaar met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui en rode peper.

Zalm uit de oven met honing en soja
Beoordeling: 5.0. van 5 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

  1. Marja Brans 26 maart 2023 at 08:59 - Reply

    Ik heb een vraag kun je dit ook in de airfryer maken voor 1 tot 2 personen?
    Als dat is op welke stand moet dan de airfryer?

    • Miranda Bernáth 26 maart 2023 at 12:54 - Reply

      Zalm uit de airfryer gaat wel lukken Marja, eerst de zalm marineren en dan op een klein stukje bakpapier met ruimte ertussen zodat de lucht kan circuleren in het airfryer mandje, met de zalm erop. 180 graden maar wel een stuk korter, zo’n 6 á 8 minuten. Tussendoor zou ik even kijken of de zalm niet te droog gaat worden in de airfryer, met een vork kan je de gaarheid van de zalm controleren en dus op tijd eruit halen. Eet lekker direct.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter