Zalm uit de oven met honing en sojasaus

Zalm uit de oven met honing en sojasaus

Sjalot en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 290
Naar het recept

Zalm uit de oven met honing en sojasaus, sjalot en knoflook, ’n zalm teriyaki recept. Mega simpel te maken en ’t is reuze lekker! In de zomer leg je dit pakketje zalm lekker op de bbq.

Honing knoflook zalm

Honing knoflook zalm maak je met ’n makkelijke marinade. Neem verse zalmfilet van zo’n 175 gram per stuk natuurlijk met het MSC keurmerk.

Ook lekker: Zalm met venkel uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt.

Ingrediënten

  • 6 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 4 stukjes zalmfilet
Zalm gegaard in de oven

Zalm

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Pel en pers de knoflook, pel en snipper de sjalot. Meng de sojasaus met de sesamolie, honing en knoflook en voeg de sjalot toe.
  2. Haal de stukken zalm door dit mengsel en wikkel ze in een soort van bakjes van aluminiumfolie. Schep hier nog wat marinade overheen, eventueel een partje limoen en vouw de pakketjes zalm dicht.
  3. Schuif voor 15 tot 20 minuten in de oven en eet direct.

Eet met ’n schep rijst, gestoomde groenten of gewoon lekker zo.

Ook lekker: Snelle ramen soep met zalm en broccoli, ’n gezonde bouillon en goed gevuld. Makkelijk te maken en in no time klaar met verse zalm en een knapperige bite van lente-ui en rode peper.

Zalm uit de oven met honing en soja

Dit recept valt onder

Vis recepten
Lunchgerechten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 5 stemmen.
Please wait...