Zalmburgers maken

Zalmburgers maken

Zalmburgers maken is een fluitje van een cent! Binnen no time zit je aan tafel. Dit eenvoudige visrecept is perfect om samen met kinderen te bereiden. Zalmburgers met zalm uit blik, bij voorkeur wilde zalm, zijn heerlijk. Kies voor een duurzame optie, zoals Fish Tales, en proef het verschil. Deze burgers van zalm en aardappelen zijn rijk aan omega-3 vetzuren, hartstikke lekker en gezond.

Maak een gemarmerde yoghurtsaus bij de zalmburger door dikke yoghurt te mengen met een scheutje chilisaus. Zo simpel en erg lekker.

Ook lekker: stoofpotje met vis en rijst.

Zalmburger recept

Zalmburger recept

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Maak in no time gezonde zalmburgers met (wilde) zalm uit blik. Lekker en eenvoudig om samen met kinderen te maken. Serveer met een yoghurtsaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 8 personen
calorieën 132

Ingrediënten

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 1 bosje platte peterselie
  • 360 gr zalm uit blik
  • 3 lente-ui
  • 1 citroen het rasp
  • zeezout grof
  • peper versgemalen
  • 1 el bloem
  • 1 ei ei
  • olijfolie

Optioneel

  • partjes limoen voor serveren
  • groene groente of sla voor serveren

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappelblokjes gedurende ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn. Giet af in een vergiet en laat volledig afkoelen.
  • Haal ondertussen de blaadjes van de peterselie en hak ze fijn. Doe de gehakte peterselie in een grote mengkom. Voeg de uitgelekte zalm toe en trek deze met een vork uit elkaar. Voeg de fijngesneden lente-ui en geraspte citroenschil toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Doe de afgekoelde aardappelblokjes terug in de pan en pureer ze tot een gladde massa. Voeg de aardappelpuree toe aan het zalmmengsel en meng goed. Voeg de bloem, het ei, zout en peper naar smaak toe en meng alles tot een samenhangend geheel.
  • Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties van ongeveer 140 gram per stuk. Bestuif een schoon werkvlak en een platte schaal met wat bloem. Vorm van elke portie een burger van ongeveer 2 cm dik en leg ze op de schaal. Bestuif je handen tussendoor met wat bloem om plakken te voorkomen.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje olijfolie toe als de pan heet is. Bak de visburgers in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin en krokant.
  • Serveer de zalmburgers direct met partjes citroen om erover uit te knijpen. Combineer met groene groente of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Deze zalmburgers zijn heerlijk met wat groenten, maar ze zijn ook perfect op een broodje. Besmeer het broodje met mayonaise, leg de burger erop, voeg wat sla toe, en strooi er chilivlokken over voor extra pit.

Meer burgers: burger met avocado en ei rucola en saus van knoflook van Beyond Meat.

Zalmburgers
Zalm burger

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

HHB Instagram actie oktober 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie nazomeren