Zalmburgers maken

Zalmburgers maken

Zó gepiept!
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Zalmburgers maken, zó gepiept! In no time zit je aan tafel. Een makkelijk visrecept wat je samen met je kinderen kan maken.

Zalmburger met zalm uit blik

Zalmburger met zalm uit blik, wilde zalm smaakt super lekker. Kies er voor eentje die duurzaam gevangen is. Zelf ben ik fan van Fish Tales. Proef ’t zelf! Burger van zalm en aardappels, rijk aan omega-3 visolie, lekker en gezond.

Maak er een gemarmerd yoghurt sausje bij met enkel wat dikke yoghurt en een scheutje chili saus maak je de lekkerste!

Ingrediënten

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 1 bosje platte peterselie
  • 360 gr zalm uit blik
  • 3 lente-uitjes
  • 1 citroen, rasp van de schil
  • grof zeezout en verse peper
  • 1 el bloem
  • 1 ei
  • olijfolie

Optioneel:
limoen, groene groente of salade, voor erbij.

Zalmburgers recept

Zo maak je burgers van vis

  1. Breng in een pan warm water met ietsje zout aan de kook. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes. Doe ze in het water en laat zo’n 10 minuten zachtjes koken. Laat ze goed uitlekken in een vergiet en helemaal afkoelen.
  2. Haal ondertussen de blaadjes van de peterselie steeltjes, hak ze fijn en doe in een mengkom. Voeg de uitgelekte zalm toe. Trek de zalm met een vork uit elkaar. Snij de lente-ui fijn en rasp de citroen schil, voeg toe aan de zalm en peterselie samen met de bloem, ei, zout en peper naar smaak.
  3. Doe de blokjes aardappel terug in de pan en pureer. Voeg de puree toe aan het zalmmengsel en meng met je handen. Verdeel het mengsel in 8 burgers van zo’n 140 gram per stuk.
  4. Strooi een beetje bloem op een schoon werkvlak en op een platte schaal. Maak van elke portie een burgertje van zo’n 2 cm dik. Leg de burgers op de schaal. Bestuif je handen ondertussen steeds met wat bloem.
  5. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als de pan heet is, voeg je een scheutje olijfolie toe. Leg de visburgers in de pan en bak in 4 minuten per kant goudbruin. Serveer meteen met partjes citroen om erover uit te knijpen en met groene groente of sla. Zó maak je burgers van vis!

Deze zalmburgers zijn perfect met wat groente, maar als burger op een broodje kan natuurlijk ook. Smeer dan een beetje mayonaise op het broodje, leg er een burgertje op en wat sla. Voor wat pit voeg je wat chilivlokken toe. Genieten!

Meer burgers? Burger met avocado en ei, rucola en saus van knoflook, te gek lekker van Beyond Meat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...