Zalmcocktail met whiskeysaus

Lekker oldschool
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

De zalmcocktail is klassiek en tevens een super simpel recept. Een echte familie hit, de cocktail van zalm komt vaak bij vele als voor- of tussengerecht vooral tijdens de kerstdagen op tafel.

Gebruik de lekkerste rode zalm

Het recept is misschien een beetje old school maar nog altijd wel erg lekker. Gebruik de lekkerste rode zalm en om deze extra feestelijk te maken zou je nog wat Hollandse garnaaltjes aan deze zalmcocktail kunnen toevoegen.

Ingrediënten

  • 400 gr rode zalm
  • 1 krop sla
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr snoep tomaatjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/2 el whiskey
  • verse peper
  • optioneel kapperappeltjes en verse peterselie

Bereidingswijze

  1. 1Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en verse peper. Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
  2. 2Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
  3. 3Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de cocktail af met een lepel whiskey-saus. Garneer de saus met kapperappels, verse peterselie en tomaat.
Beoordeling: 4.0. van 6 stemmen.
Please wait...

Meer voorgerechten

Garnalencocktail recept

Garnalencocktail

Granaatappel, limoen en dille, feest! Simpel en snel recept met garnalen.

Zalm en komkommerrolletjes recept

Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap van gerookte zalm. Feestelijk en simpele (kerst) amuse.

parmaham mozzarella crostini

Parmaham mozzarella crostini

Crostini, een prima lunch! Rauwe ham, sinaasappel en balsamico.