Zalmcocktail met whiskeysaus

Zalmcocktail met whiskeysaus

Een geweldig makkelijke ouderwetse zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek en tevens een smaakvol recept. Een echte familie hit, de zalm cocktail komt vaak bij vele als voor- of tussengerecht vooral tijdens de kerstdagen op tafel.

Misschien is het een beetje old school, zalm in een cocktail glas maar nog altijd wel een favoriet. Gebruik het liefst rode zalm, deze zalm is stevig en heeft een volle smaak, net iets lekkerder dan de roze uit blik. Eventueel zou je voor een twist kunnen gaan en Hollandse garnalen kunnen toevoegen. Voor wie ga jij deze zalmcocktail maken?

Ook lekker: gerookte zalm met sojadressing en geroosterd sesamzaad ’n lekker en waanzinnig simpel recept.

Zalmcocktail recept

Zalmcocktail

3.3 van 31 stemmen
Recept afdrukken
Zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek simpel recept. Cocktail van zalm als voorgerecht.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 324

Ingrediënten

  • 400 gr rode zalm blik
  • 1 krop sla
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr kleine tomaatjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/2 el whiskey
  • peper vers gemalen

Optioneel

  • kapperappeltjes
  • peterselie vers

Instructies

  • Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
  • Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
  • Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de zalm cocktail af met een lepel whiskey-cocktailsaus. Garneer de saus met kapperappeltjes, takje peterselie en tomaat.

Maak ook eens: gemarineerde garnalen garnalen met knoflook.

Garnalen met knoflook

Dit recept valt onder

Meer voorgerechten

Garnalencocktail recept

Garnalencocktail

Granaatappel, limoen en dille, feest! Simpel en snel recept met garnalen.

Zalm en komkommerrolletjes recept

Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap van gerookte zalm. Feestelijk en simpele (kerst) amuse.

Voorgerecht met burrata en parmaham

Parmaham mozzarella crostini

Als heerlijk voorgerecht of lunch! Rauwe Italiaanse ham, sinaasappel en balsamico.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Jacqueline 22 juli 2023 at 10:54 - Reply

    Ik heb dit recept (nog) niet zélf gemaakt. Een aantal jaar geleden, kregen mijn man en ik wel iets soortgelijks in een restaurant van een hotel, waar we toen verbleven. Toen leek het me ook al een leuk idee om dit zelf een keer te maken. Jullie maken het nu een stuk gemakkelijker voor me! Bedankt!!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024