Zalmcocktail met whiskeysaus
Deze ouderwetse zalmcocktail met whiskysaus, rode zalm en kappertjes is een eenvoudig en smaakvol recept dat al generaties lang geliefd is. Een echte familiefavoriet, vooral tijdens de feestdagen, wanneer deze klassieke zalmcocktail vaak als voor- of tussengerecht op tafel verschijnt. Hoewel het misschien een beetje old-school is om zalm in een cocktailglas te serveren, blijft het een tijdloze favoriet.
Gebruik bij voorkeur rode zalm, die stevig is en een volle smaak heeft, net iets lekkerder dan de roze zalm uit blik. Voor een moderne twist kun je ook Hollandse garnalen toevoegen. Voor wie ga jij deze heerlijke zalmcocktail maken?
Ook lekker: cocktailsaus voor erbij. Met gerookte zalm en sojadressing!
Ingrediënten
- 400 gr rode zalm blik
- 1 krop sla
- 2 el kappertjes
- 100 gr kleine tomaatjes
- 4 el mayonaise
- 1 el ketchup
- ½ el whiskey
- peper versgemalen
Optioneel
- kapperappeltjes
- peterselie vers
Instructies
- Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
- Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
- Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de zalm cocktail af met een lepel whiskey-cocktailsaus. Garneer de saus met kapperappeltjes, takje peterselie en tomaat.
Maak ook eens: gemarineerde garnalen garnalen met knoflook.
Meer voorgerechten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik heb dit recept (nog) niet zélf gemaakt. Een aantal jaar geleden, kregen mijn man en ik wel iets soortgelijks in een restaurant van een hotel, waar we toen verbleven. Toen leek het me ook al een leuk idee om dit zelf een keer te maken. Jullie maken het nu een stuk gemakkelijker voor me! Bedankt!!