Zalmcocktail met whiskeysaus
Een geweldig makkelijke ouderwetse zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek en tevens een smaakvol recept. Een echte familie hit, de zalm cocktail komt vaak bij vele als voor- of tussengerecht vooral tijdens de kerstdagen op tafel.
Misschien is het een beetje old school, zalm in een cocktail glas maar nog altijd wel een favoriet. Gebruik het liefst rode zalm, deze zalm is stevig en heeft een volle smaak, net iets lekkerder dan de roze uit blik. Eventueel zou je voor een twist kunnen gaan en Hollandse garnalen kunnen toevoegen. Voor wie ga jij deze zalmcocktail maken?
Ook lekker: gerookte zalm met sojadressing en geroosterd sesamzaad ’n lekker en waanzinnig simpel recept.
Zalmcocktail
Ingrediënten
- 400 gr rode zalm blik
- 1 krop sla
- 2 el kappertjes
- 100 gr kleine tomaatjes
- 4 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1/2 el whiskey
- peper vers gemalen
Optioneel
- kapperappeltjes
- peterselie vers
Instructies
- Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en breng op smaak met vers gemalen peper.
- Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
- Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
- Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de zalm cocktail af met een lepel whiskey-cocktailsaus. Garneer de saus met kapperappeltjes, takje peterselie en tomaat.
Maak ook eens: gemarineerde garnalen garnalen met knoflook.
Meer voorgerechten
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Ik heb dit recept (nog) niet zélf gemaakt. Een aantal jaar geleden, kregen mijn man en ik wel iets soortgelijks in een restaurant van een hotel, waar we toen verbleven. Toen leek het me ook al een leuk idee om dit zelf een keer te maken. Jullie maken het nu een stuk gemakkelijker voor me! Bedankt!!