Zalmcocktail met whiskeysaus

Zalmcocktail met whiskeysaus
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

De zalmcocktail is een traditioneel en heerlijk voorgerecht. Bij vele families is de zalmcocktail met whisky cocktailsaus traditie als voor- of tussengerecht vooral tijdens de kerstdagen.

Gebruik de lekkerste gerookte zalm

Het recept is misschien een beetje truttig. Dit is waarschijnlijk dan ook de reden waarom een zalmcocktail vaak wordt gemist op veel foodblogs of kookboeken. Wij vinden dat dit traditionele voorgerecht niet mag ontbreken op onze website. Mijn advies is op zoek te gaan naar de lekkerste gerookte zalm, ik vind fish Ta­les ge­rook­te so­c­keye zalm bij de Albert Heijn de lekkerste. Je kunt ook garnaaltjes toevoegen aan deze cocktail.

Ingrediënten

  • 400 gr rode zalm
  • 1 krop sla
  • 1 blikje ananas
  • 6 el geklopte slagroom
  • 4 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/2 el whiskey

Bereidingswijze

Stap1

Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein in blokjes. Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.

Stap2

Doe de geklopte slagroom, mayonaise, ketchup en whiskey samen in een schaaltje. Roer de ingrediënten door elkaar tot er een egale luchtige saus ontstaat.

Stap3

Leg de sla in een schaaltje of bord en leg hier de ananas en zalm op. Maak de cocktail af met een of twee eetlepels whiskey-saus. Garneer de saus met een beetje paprikapoeder.

Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Waardeer dit recept

6 personen hebben dit recept gewaardeerd

189

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab