Zalmcocktail met whiskeysaus

Zalmcocktail met whiskeysaus

Rode zalm en kappertjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 0 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 325

Zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek en tevens een super simpel recept. Een echte familie hit, de cocktail van zalm komt vaak bij vele als voor- of tussengerecht vooral tijdens de kerstdagen op tafel.

Rode zalm recept

Rode zalm recept, ’t is misschien een beetje old school in een cocktail glas maar nog altijd wel lekker. Gebruik de lekkerste rode zalm. En om deze rode zalm nog lekkerder te maken zou je Hollandse garnalen kunnen toevoegen.

Ingrediënten

  • 400 gr rode zalm
  • 1 krop sla
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr snoep tomaatjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/2 el whiskey
  • verse peper
  • optioneel kapperappeltjes en verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en verse peper. Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
  2. Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
  3. Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de cocktail af met een lepel whiskey-saus. Garneer de saus met kapperappels, verse peterselie en tomaat.

Ook lekker: Gerookte zalm met sojadressing en geroosterd sesamzaad ’n waanzinnig lekker maar simpel recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.2. van 38 stemmen.
Please wait...

Meer voorgerechten

Garnalencocktail recept

Garnalencocktail

Granaatappel, limoen en dille, feest! Simpel en snel recept met garnalen.

Zalm en komkommerrolletjes recept

Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap van gerookte zalm. Feestelijk en simpele (kerst) amuse.

parmaham mozzarella crostini

Parmaham mozzarella crostini

Crostini, een prima lunch! Rauwe ham, sinaasappel en balsamico.