Zalmcocktail met whiskeysaus
Rode zalm en kappertjes- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 0 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 325
Zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek en tevens een super simpel recept. Een echte familie hit, de cocktail van zalm komt vaak bij vele als voor- of tussengerecht vooral tijdens de kerstdagen op tafel.
Rode zalm recept
Rode zalm recept, ’t is misschien een beetje old school in een cocktail glas maar nog altijd wel lekker. Gebruik de lekkerste rode zalm. En om deze rode zalm nog lekkerder te maken zou je Hollandse garnalen kunnen toevoegen.
Bereidingswijze
- Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en verse peper. Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
- Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
- Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de cocktail af met een lepel whiskey-saus. Garneer de saus met kapperappels, verse peterselie en tomaat.
Ook lekker: Gerookte zalm met sojadressing en geroosterd sesamzaad ’n waanzinnig lekker maar simpel recept.