Zalmfilet in witte wijnsaus

Zalmfilet in witte wijnsaus

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Lekker recept, deze zalmfilet met witte wijnsaus. Maak af met groene asperges en rode bietjes. Klinkt heel sjiek maar kan ook lekker doordeweeks deze gezonde vette vis.

Zalm een populaire vette vissoort

Zalm is zeer goed voor je hart, de omega 3 helpt je cholesterol te verlagen en zalm eten kan helpen tegen dementie of tegen een depressie, zalm is goed voor je bloedvaten. Maar buiten dat is het ook gewoon heel erg lekker. Dus twee keer per week een vette vis!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 350 ml droge witte wijn
  • 200 ml visfond
  • 1 sjalot
  • 30 gr verse peterselie
  • 250 ml slagroom
  • 25 gr boter

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot en hak de peterselie grof. Bewaar wat peterselie voor de garnering en doe de rest van de peterselie in een wijde pan samen met de sjalot, witte wijn en visfond. Breng het aan de kook en laat het vocht inkoken tot er ongeveer 100 ml over is.
  2. Zeef het boven een andere pan en voeg de room eraan toe. Goed roeren tot de saus wat dikker is. Breng de saus eventueel op smaak met wat zout en peper.
  3. Smelt de boter en bestrijk de zalmfilet ermee. Pak een grillpan en bak hierin de zalmfilet op middelhoog vuur ongeveer 6 tot 8 minuten tot er bruine strepen op de zalm staan. Keer de zalm halverwege om. Maak 4 borden warm en schep de hete wijnsaus erover. Leg de zalmfilet in de saus en garneer het met de overgebleven peterselie.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024