Zalmpizza met courgette
Deze pizza met zalm, paprika, courgette en olijven is een combinatie die je best eens kunt proberen. Daarnaast kun je heel eenvoudig variëren door er ingrediënten aan toe te voegen of weg te laten. Zelf pizza bakken is niet alleen leuk, maar met dit recept ook heel eenvoudig. Deze zalmpizza met groenten is een gezonde keuze en bovendien ontzettend makkelijk om zelf of met kinderen te maken.
Tips voor extra smaak:
Als je ronde pizzabodems in huis hebt, gebruik dan 4 eetlepels tomatensaus als basis. Zalm met een twist van citroen en tijm, zoals die van John West, is een aanrader. Heb je courgette en paprika uit je moestuin? Perfect! Ze voegen extra versheid toe aan je pizza. Ook voor sjalotten en knoflook uit je eigen tuin is dit recept ideaal als je een overschot hebt.
Ook lekker: pizza met tonijn.
Nog een idee, zelf binnen 15 minuten een heerlijke pizza pepperoni op tafel zetten.
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 60 gr zwarte olijven
- 1 pak pizzadeeg met saus
- roze of rode zalm 1 blikje (213 gr)
- 1 courgette
- 3 el Italiaanse kruiden
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakken en de paprika in reepjes.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid het deeg gelijkmatig uit en verdeel de saus erover.
- Beleg de pizza met de courgetteplakjes, paprikareepjes en olijven. Besprenkel de groenten met een paar druppels olijfolie.
- Bestrooi de pizza met Italiaanse kruiden, en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe.
- Bak de pizza in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot het deeg goudbruin en gaar is. Haal de pizza uit de oven en verdeel de zalm erover. Snijd de pizza met zalm in stukken.
Ook lekker: pizza margherita met tomatensaus!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?